Departamentul american al Justitiei a anuntat ca Lehel Lazar, in varsta de 42 de ani, cunoscut sub pseudonimul "Guccifer", a fost inculpat pentru fauda online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate in forma agravata si obstructionarea justitiei, potrivit Mediafax.

Barbatul ispaseste deja o pedeapsa de sapte ani de inchisoare in Romania, unde a fost arestat in ianuarie si condamnat pentru ca a piratat conturile de e-mail ale unor oficiali din tara, intre care cel al directorului SRI.
Inculparea din Statele Unite intervine la un an de la deschiderea unei anchete in urma descoperirii unor brese in conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Fotografii personale din familia Bush

Potrivit site-ului The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale si e-mailuri private apartinand fostilor presedinti si apropiatilor lor. Hackerul a intereceptat imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentand tablouri pe care le-a pictat, intre care un autoportret in care apare facand dus.

"Lazar a intrat in casutele de e-mail si conturile de retele de socializare ale unor victime celebre, printre care un membru al familiei celor doi fosti presedinti, un fost ministru si mai multi consilieri de rang inalt", a precizat Departamentul Justitiei.

Sursa foto: Hacker la un laptop/ Shutterstock.com