Chinezii acuza: iPhone prezinta riscuri de securitate

Functia de localizare cu care este prevazut iPhone prezinta riscuri de securitate, potrivit televiziunii de stat din China, acuzatie respinsa de Apple, care a dat asigurari clientilor ca aceasta functie nu poate fi folosita pentru identificarea activitatilor utilizatorilor, relateaza Bloomberg.

Functia iPhone poate colecta date care ar putea avea ca rezultat scurgerea de informatii de stat, potrivit postului public de televiziune care l-a citat pe Ma Ding, seful institutului pentru securitate online de la Universitatea de Securitate Publica din China, anunta Mediafax.

Apple a reactionat pe site-ul companiei din China ca "nu a lucrat niciodata cu vreo agentie guvernamentala, din nicio tara, pentru a crea vreo usa din spate la produsele sau serviciile companiei".

Functia de localizare este folosita la accelerarea aplicatiilor proiectate sa arate utilizatorilor iPhone unde se afla, precum si sa ii ajute in timpul sofatului, pentru a evita aglomeratia. Aceasta functie poate fi oprita, iar informatiile legate de locul unde se afla utilizatorul sunt stocate doar in telefon, protejat de parola acestuia, nefiind disponibile pentru alte persoane, a precizat compania americana.

Citeste si:
Apple întrerupe dominația Samsung pe piața smartphone
Apple a devenit cel mai mare...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri