ZTE Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de retelistica si telecomunicatii din lume, a castigat un proiect cu grupul Cosmote Romania pentru dezvoltarea de retele 4G in regiunea de sud a tarii, noteaza presa internationala.

Intelegerea dintre cel mai mare operator de telefonie mobila din zona Balcanilor si ZTE presupune montarea a nu mai putin de 3.000 de statii de semnal 4G in toata tara, intarind astfel pozitia companiei chineze in regiunea europeana pe segmentul LTE. Cu sediul in Grecia, grupul COSMOTE desfasoara cea mai mare parte a activitatii in tarile din sud estul Europei, printre care Grecia, Albania sau Romania.

Deutche Telekom este cel mai mare actionar in cadrul Cosmote, cu 40% din actiuni in OTE Group.

Cosmote Romania a castigat licitatia pentru retelele de 25M / 1800M si 10M / 2600M LTE si planuieste sa lanseze servicii LTE pentru a-si intari pozitia pe piata locala, unde concurenta cu britanicii de la Vodafone si francezii de la Orange este puternica.
Pana la finalul lunii iulie, chinezii de la ZTE au castigat nu mai putin de 146 de contracte in intreaga lume, acoperind circa 70% din totalul tarilor care au investit in servicii de Internet de mare viteza 4G / LTE. ZTE este compania cu cea mai mare evolutie pe sergmentul LTE, iar la finele anului trecut acoperea nu mai putin de 20% din piata furizorilor de solutii de profil. ZTE a lansat servicii de Internet 4G pentru operatori printre care China Mobile, China Telecom, Hutchinson, Softbank, KPN, Telenor, TeliaSonera, Vodafone, VimpelCom si Bharti.

Romtelecom si Cosmote vor anunta oficial in data de 12 septembrie trecerea la brandul “T”, in cadrul unei conferinte de presa. Astfel, incepand cu jumatatea lunii septembrie, Romtelecom si Cosmote Romania vor comunica sub acelasi brand: Telekom Romania, in timp ce denumirile legale vor fi Telekom Romania Communications S.A. (in loc de Romtelecom S.A.), respectiv Telekom Romania Mobile Communications S.A. (in loc de Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A).

Viitorul grup format din cele doua nume va crea cel mai mare operator de telefonie din Romania, pe o piata unde mai activeaza si Orange, Vodafone, RCS – RDS si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri