Potrivit reclamatiei, angajati ai LG au distrus in aceasta luna, in mod deliberat, masini de spalat premium ale Samsung expuse in doua magazine din Germania, inainte de salonul tehnologic IFA Berlin. "Este foarte neplacut ca Samsung a fost nevoita sa solicite ca un director de rang inalt sa fie investigat de procuratura, dar este inevitabil, intrucat am ajuns la concluzia ca trebuie sa aflam originea incidentului", potrivit Samsung.

LG a negat acuzatiile Samsung, explicand ca usile a doua masini de spalat au fost deteriorate, intr-unul din magazine, pentru ca modelul respectiv avea balamale slabe. Un purtator de cuvant al LG a declarat ca Jo Seong-jin, seful diviziei de aparatura electrocasnica a companiei, este una dintre persoanele mentionate in cererea Samsung. Reprezentantii procuraturii din Seul nu au putut fi contactati duminica.

Cei doi producatori sud coreeni, rivali pe mai multe piete

Disputa este cea mai recenta aparuta intre cele doua companii sud-coreene, care concureaza pe mai multe piete, precum cea a smartphone-urilor, televizoarelor si aparatelor electrocasnice. Alte conflicte s-au referit la capacitatea frigiderelor si cotele pe piata ale aparatelor de climatizare detinute de Samsung si LG.

LG sustine ca este cel mai mare producator de masini de spalat la nivel mondial, inaintea Samsung. Politia din Germania a interogat oficiali ai LG, in urma incidentului. Ambele companii au prezentat dispozitive IT si aparate electrocasnice, la salonul IFA.

Potrivit LG, incidentele au aparut atunci cand directori ai companiei au dorit sa examineze produse ale Samsung si ale altor companii. Angajatii LG au acceptat ca plateasca pentru patru masini de spalat Samsung deteriorate, la unul din magazine, in urma eforturilor de mediere facute de politia germana, cu toate ca au fost responsabili de daune pentru numai doua dintre acestea.