Compania a fost citata de un martor ca avand legaturi in dosarul Microsoft in care „s-ar fi sifonat” zeci de milioane de euro.

„In 2005, Siveco a raspuns cu argumente clare acuzelor din raport, punand la dispozitia clientului, adica MEC, toate informatiile lamuritoare:
1. In cadrul programului SEI nu au fost livrate lectii, ci drepturi de utilizare a lectiilor pentru intregul sistem de invatamant, indiferent de numarul calculatoarelor pe care se utilizeaza. Acest mod de licentiere este deosebit de favorabil Ministerului Educatiei si Cercetarii si fara precedent in alte proiecte.
2. Licentele pentru lectiile furnizate in cadrul SEI 1-4 sunt cu 72% mai mici decat pretul de raft al altor licente.
3. O parte din lectiile furnizate (inclusiv cele 10 realizate de elevi in cadrul concursurilor informatice) au fost oferite cu titlu gratuit.
4. Siveco nu a fost niciodata intermediar in livrarea de hardware, nu a negociat, nu a cumparat si nici nu a vandut echipamente catre MEC.
5. Producatorii mondiali Compaq, HP, IBM au livrat (pe baza contractelor de cesiune semnate direct cu MEC) echipamentele, fara adaos comercial din partea vreunui intermediar.

Faptul ca raportul a fost nefundamentat si incorect este dovedit de reluarea contractului in mai 2005, in aceleasi conditii, de catre aceeasi conducere a MEC care girase raportul comisiei de audit, mai spun oficialii companiei. „Siveco a decis sa reactioneze in acest moment considerand ca datele continute in acel document sunt la originea tuturor atacurilor indreptate impotriva imaginii firmei”.

Citeste si:

Oficialii companiei au mai spus ca toate activitatile desfasurate de companie „au respectat si respecta prevederile legale. Nu am participat in niciun fel la proiectul de inchiriere de licente Microsoft. Am pus la dispozitia autoritatilor, ori de cate ori au fost solicitate, toate informatiile privitoare la participarea noastra in orice proiect. Ne manifestam si in continuare disponibilitatea de a coopera pentru clarificarea tuturor aspectelor despre care avem cunostinta”.

Citeste si raspunsurile oferite de Softwin si HP privind potentiala lor implicare in dosarul in care sunt acuzati nu mai putin de noua (fost) ministri ai Romaniei.