Sony Xperia Z3 vine cu noi imbunatatiri: noul varf de lance al Sony nu s-a lasat asteptat mult – la doar sase luni de la Xperia Z2, compania nipona a decis ca este timpul pentru o noua iteratie a smartphone-ului, numit, cum altfel, Z3. Acesta aduce un design mai rafinat si este unul dintre primele telefoane care promite integrare profunda cu PlayStation 4.

Cu Sony Xperia Z3, compania integreaza, intr-un final, multiplele platforme intr-un ecosistem care poate rivaliza cu Apple sau Microsoft – bazandu-se insa pe platforma Google Android. Deci la doi ani si jumatate de la achizitia diviziei mobile a Ericsson, in sfarsit se vad roadele. In Romania, Z3 costa 2.749 de lei, la evoMAG.ro.

Design-ul telefonului Z3

Uneori, pur si simplu este bine sa nu deviezi prea mult de la un lucru deja bine facut. De aceea Sony nu a realizat decat mici modificari fata de modelul anterior – pastreaza aspectul aluminat al lui Z2 dar, ca si Apple, Sony a rafinat profilul Z3 – a rezultat un model putin mai subtire, mai mic si mai usor. Colturile mai rotujite ajuta sa tii mai bine in mana terminalul mobil – colturile ascutite ale Z2 uneori te pot intepa si ofera senzatii deranjante pe alocuri.

Precum recent lansatul iPhone 6 si HTC One M8, Z3 ofera o senzatie de “premium”, desi partea dorsala, din sticla, poate atrage urme de amprente.

Display

Ecranul este, poate, cel mai bun lucru al Z3 – panelul IPS este luminos si culorile sunt foarte vii. Cu toate acestea, unicul lucru care poate deranjeaza este imposibilitatea aparenta a Sony de a capitaliza pe urma marimii si a rezolutiei – esti limitat la cateva randuri de iconite mari. Mi-ar placea ca Sony sa schimbe putin interfata pentru a face ca totul sa arate mai frumos.

Sony Xperia Z3 si integrarea cu PS4

Dintre noile facilitati, noul PS4 remote play se evidentiaza ca unul dintre cele mai interesante. Sony vorbeste despre integrare de ani buni, achizitionand o jumatate din business-ul Ericsson la inceputul anului 2012. Pare ca Z3 profita de acest lucru din plin. Daca deja detii o consola PS4, ai un motiv in plus sa cumperi Z3-ul pentru a avea parte de intreaga experienta. Practic, noul smartphone iti permite sa rulezi jocurile de pe consola pe telefonul mobil. Aceasta facilitate abia a fost lansata de catre Sony.

Alte specificatii tehnice ale terminalului sunt – 3GB RAM si 16 sau 32 Gb memorie interna. Ai de asemenea Wi-Fi dual band, Bluetooth 4.0 si conexiune NFC.

sony xperia z3

Sursa foto: Sonymobile.com

Camera

Sony Xperia Z3 vine cu aceeasi camera de 20,7 MP prezenta si pe Z1 si Z2 dar aduce cateva mici imbunatatiri – senzitivitatea ISO atinge acum 12.800 si are o lentila mai wide cu stabilizator de imagine. Ca s Z2, camera poate filma 4K. Acum camera pare mai decenta dar, in ciuda faptului ca are 20,7 MP multe dintre ele par doar de 8MP – suficient, oricum, pentru folosinta uzuala. Autofocusul tot pare usor incet comparat cu iPhone 6 de exemplu.

Autonomia bateriei Xperia Z3

Aici este o zona in care Z3 straluceste – Sony pretinde ca smartphone-ul are o autonomie de doua zile si, desi nu am ajuns acolo, “m-a tinut” o zi si jumatate, la folosinta destul de intensa – ceva ce nu pot spune despre majoritatea smartphone-urilor existente in prezent pe piata.

Concluzii

Pozitive: Sony Xperia Z3 are o autonomie a bateriei excelenta, display excelent, design placut si rezistenta la apa. Daca detii si un PS4, vei putea de asemenea sa te joci direct de pe terminal, prin streaming.

Negative: Interfata Utilizatorului (UI) ar merita updatata – toate iconitele par prea mari. Desi are o camera de 20,7 MP, autofocusul reactioneaza destul de greu.

Per total: Sony Xperia Z3 este, intr-adevar, cel mai bun terminal mobil lansat de Sony, cu un display formidabil si promitand facilitati care ar putea detrona usor concurenti directi precum HTC, LG si Samsung.

Pret si disponibilitate – evoMAG.ro, redus la 2.749 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri