La data de 30 septembrie 2014 compania avea 10.514.000 de clienti, cu aproximativ 131.000 mai multi decat cu un an in urma.

Evolutia din acest trimestru a stat sub semnul digitalizarii si al serviciilor 4G. „Orange detine cea mai extinsa retea 4G din Romania si ofera viteze medii reale de pana la 60-80 Mbps pentru 78% din populatia urbana si de pana la 150 Mbps in Bucuresti si alte 5 orase, prin intermediul primei retele comerciale 4G+”, conform companiei.

Astfel, in al treilea trimestru al anului, vanzarile de tablete 3G si 4G s-au triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, ponderea telefoanelor 4G in totalul smartphone-urilor vandute a crescut intr-un an de 4 ori, de la 11% la peste 40%, pe fondul extinderii portofoliului de telefoane 4G la 35 de modele. In stransa legatura, traficul de internet mobil in reteaua Orange a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar traficul realizat pe smartphone-uri s-a dublat, in principal datorita cresterii traficului din reteaua 4G.

Citeste si:

In conditiile in care tot mai multi clienti prefera sa se informeze, sa-si gestioneze contul sau sa cumpere online, Orange a adus o serie de functionalitati site-ului sau web si a lansat in al treilea trimestru o noua versiune a aplicatiei contul meu. Astfel, vanzarile prin intermediul magazinului online au avut o evolutie pozitiva, in special pe segmentul de accesorii si gadget-uri, unde cresterea a fost de aproape 40%. De asemenea, numarul de descarcari ale aplicatiei „contul meu” s-a triplat fata de trimestrul anterior.

Interesul tot mai mare pentru mobilitate sustinut de internetul de mare viteza si de explozia de aplicatii se manifesta si in zona de televiziune multi-ecran. In prezent, peste 110 000 de abonati Orange TV vizioneaza programele pe televizor si dispozitivele mobile, in timp ce aplicatia pentru smartphone si tableta a fost descarcata deja de peste 800 000 de ori. Din trimestrul trei al anului, abonatii Orange TV pot vedea meciurile de fotbal din Liga 1 pe toate ecranele, iar biblioteca de filme, seriale si emisiuni din Orange TV Go a fost imbogatita cu episoade noi din seriale americane, difuzate in maxim 48 de ore de la premiera din Statele Unite.