Internet of Things (Internetul Tuturor Lucrurilor, numit si Internetul a Orice), incepe sa creasca in mod semnificativ, din moment ce consumatorii, companiile si institutiile publice incep sa tina cont de beneficiile conectarii tuturor lucrurilor la internet, potrivit Business Insider

Un raport BI Intelligence arata motoarele de crestere in aceasta piata si explica varietatea sectoarelor economice care vor adopta internetul lucrurilor.

  • Internetul Lucrurilor va fi cea mai mare piata din lume. Se estimeaza ca pana in 2019 vor fi de doua ori mai multe dispozitive conectate la internet decat numarul de smartphone-urilor, calculatoarelor, tabletelor, masinilor si ceasurilor luate la un loc.
  • Internet of Things va rezulta intr-o valoare de piata de 1.700 de miliarde de dolari adaugata la economia globala. Acest lucru include partea de hardware, partea de software, costurile instalarii, managementul serviciilor si valoarea economica adaugata prin eficienta obiectelor conectate la internet.
  • Livrarile de dispozitive vor ajunge la 6-7 miliarde pana in 2019, cu o eficienta a produselor de 61% an de an. Veniturile din vanzarile hardware vor fi doar de 50 de miliarde de dolari sau 8% din totalul veniturilor, din moment ce dezvoltatorii de software si companiile de infrastructura isi vor lua partea leului.
  • Sectorul intreprinderilor vor conduce in adoptarea acestui trend de a conecta obiectele de internet, cuprinzand 46% din livrarile de echipamente din acest an, dar cota de piata va scadea din moment ce guvernele si sectoarele industriale vor prinde avant. Pana in 2019, guvernele vor fi capatul de lance in livrarile de echipamente interconectate.
  • Cel mai mare beneficiu al cresterii acestei piete va fi eficienta sporita si costurile scazute. Internetul lucrurilor promite sa mareasca eficienta de acasa, din oras, de la locul de munca printr-un control mai mare asupra lucrurilor din prisma utilizatorului. Totusi, multi inca ezita sa foloseasca aceste dispozitive din cauza unor probleme de securitate inca existente.
  • Internet of Things inca nu are un set de reguli standard si tehnologii comune care sa permita compatibilitatea intre ele. Sunt in prezent putine standarde si legi care sa stipuleze cum trebuie sa programezi un obiect pentru a-l conecta la internet. Consortiile care grupeaza marile industrii globale, companiile din domeniul tehnologic si gigantii software s-au implicat intr-un efort comun de a gasi un standard pentru internetul lucrurilor pentru a rezolva cele mai urgente probleme de securitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri