Inovatia in business este utila doar in momentul in care raspunde unei nevoi, astfel ca in ziua de azi sa dezvoltam un produs timp de 6 luni de zile, intrucat concurenta devine tot mai puternica, sustine Andrei Cepoi, manager vanzari ICT in cadrul Telekom Romania, in cadrul conferintei Inovatia in IT&C, organizata de catre wall-street.ro.

"In ziua de azi nu ne mai permitem sa dezvoltam un produs 6 luni de zile si sa venim cu el in piata. Pana atunci, competitia va lansa acest produs. Toata munca noastra va fi in van", a declarat Andrei Cepoi, care a subliniat ca Internetul Lucrurilor (The Internet of Things) si viitorul tehnologic are o directie clara care va depinde in cea mai mare masura de accesul la Internet, atat pentru consumatorul obisnuit cat si pentru business.

Potrivit acestuia, Internet of Everything, fenomenul care ar urma sa uneasca toate procesele, va lega masini (lucruri), date si procese de oameni. "Pana in 2020 se estimeaza circa 5 miliarde de oameni vor fi conectati si aproximativ 50 de miliarde de dispozitive vor fi interconectate. Totodata, pana in 2017, 90% din centrele de date vor trebui sa faca fata schimbarilor noului mod in care creeam informatie si pana in 2019 circa doua treimi din toti consumatorii vor investiga solutii de tipul Smart Home", a mai aratat Andrei Cepoi.

In opinia sa, economia digitala este o lume plina de oportunitati. "Trebuie sa ajungem intr-o zona in care datele ajung sa produca ceva. Toate conceptele sunt necesare. Problema pe care o avem este sa gasim informatia de care avem nevoie intr-un timp foarte scurt. Lumea se va dezvolta inclusiv in zona de servicii pentru orase inteligente. "Vorbim despre iluminat inteligent, parcare inteligenta, siguranta si securitate, , dar si un management al traficului. (...) Am avut multe proiecte in dezvoltarea de iluminat public. Localitati mici si mijlocii in care ne-am ocupat de la implementarea LED-urilor si a senzorilor, pana la adauga servicii de supraveghere video", a punctat Andrei Cepoi.

Reprezentantul Telekom Romania a subliniat, totodata, ca viitorul in domeniul productiei va insemna orase inteligente, fabrici care nu mai activeaza in modul in care o faceau, care merg spre automatizare, spre analiza datelor, spre a gasi noi produse si servicii pe piata. Industry 4.0 si Internetul lucrurilor vor transforma fabricile actuale in fabrici inteligente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri