Publicul larg este invitat sa se alature acestor initiative si este asteptat, atat la cele doua biblioteci pentru digitalizare, cat si in shop-urile Orange pentru aduce spre reciclare telefoane mobile folosite.

Orange a initiat un parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei si Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” din Cluj, prin intermediul caruia si-a propus sa transpuna o parte din cartile din fondul Bibliotecii in format digital si format audio. Compania se va implica in procesul de digitalizare si accesibilizare a cartilor pentru public, atat cu resurse umane, prin implicarea voluntarilor, cat si cu know-how si sprijin tehnologic. Ulterior, cartile vor fi disponibile abonatilor pe site-ul bibliotecilor.

In cadrul activitatii de reciclare a telefoanelor mobile, voluntarii Orange isi propun sa recicleze peste 1000 de telefoane mobile. Publicul larg este asteptat sa se alature acestui demers ecologic, in perioada 3-14 noiembrie, venind in orice shop Orange din tara pentru a recicla telefoane. Pentru fiecare telefon mobil reciclat, Orange va dona 3 euro catre programul YouthBank al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC). YouthBank incurajeaza responsabilizarea tinerilor, initiativa civica si contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora, oferindu-le un cadru in care sa lucreze impreuna si sa ia decizii privind comunitatea din care fac parte.