Orange digitalizeaza carti din Biblioteca Nationala, inclusiv in format audio pentru persoanele cu dizabilitati

Angajatii Orange se vor implica toamna aceasta in doua proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de carti din Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucureti si Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” din Cluj in format electronic pentru publicul larg si in format audio pentru persoanele cu dizabilitati de vedere, precum si reciclare de telefoane mobile.

Publicul larg este invitat sa se alature acestor initiative si este asteptat, atat la cele doua biblioteci pentru digitalizare, cat si in shop-urile Orange pentru aduce spre reciclare telefoane mobile folosite.

Orange a initiat un parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei si Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” din Cluj, prin intermediul caruia si-a propus sa transpuna o parte din cartile din fondul Bibliotecii in format digital si format audio. Compania se va implica in procesul de digitalizare si accesibilizare a cartilor pentru public, atat cu resurse umane, prin implicarea voluntarilor, cat si cu know-how si sprijin tehnologic. Ulterior, cartile vor fi disponibile abonatilor pe site-ul bibliotecilor.

In cadrul activitatii de reciclare a telefoanelor mobile, voluntarii Orange isi propun sa recicleze peste 1000 de telefoane mobile. Publicul larg este asteptat sa se alature acestui demers ecologic, in perioada 3-14 noiembrie, venind in orice shop Orange din tara pentru a recicla telefoane. Pentru fiecare telefon mobil reciclat, Orange va dona 3 euro catre programul YouthBank al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC). YouthBank incurajeaza responsabilizarea tinerilor, initiativa civica si contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora, oferindu-le un cadru in care sa lucreze impreuna si sa ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Citeste si:
Principalele schimbări ale achiziției Telekom Romania (Fix) de...
Principalele schimbări ale...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri