E-Boda, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de smartphone-uri si tablete la nivel local, a lansat in Romania, spre comercializare, Avatar, primul dispozitiv de realitate din Romania, un gadget cu o tehnologie despre care oficialii companiei spun ca va fi “noua frontiera” in IT.

“Am lansat E-Boda Avatar, Romania fiind una dintre primele piete care pun la dispozitia publicului larg un dispozitiv de realitate virtuala. Aceasta tehnologie are un viitor promitator, fiind noua frontiera in industria IT, iar estimarile din piata arata ca numarul de unitati va depasi pragul de 20 de milioane in urmatorii ani. Realitatea virtuala este noul loc in care marii producatori isi concentreaza resursele”, a declarat Alexandru Dragoiu, directorul general E-Boda.

Potrivit acestuia nume cu greutate din industria de profil au devenit tot mai active in zona de realitate virtuala, iar achizitiile de miliarde venite din partea gigantilor din tehnologie sugereaza directia in care piata se indreapta. “Vedem proiecte precum Oculus Rift, Project Morpheus si altele de acelasi tip dezvoltate si apoi cumparate pe sume fabuloase. Dinamica in zona realitatii virtuale este foarte ridicata, iar in luna august a acestui an deja aveam disponibile primele aplicatii specializate”, a mai spus Alexandru Dragoiu.

E-Boda Avatar, ideal pentru jocuri, filme, dar si domeniul educational

Intrebat de ce arii de acoperire va putea deservi noul dispozitiv lansat, seful E-Boda a precizat ca el se adreseaza atat pasionatilor de jocuri, de entertaiment (filme, mai ales), dar si in domeniul educational. “Zona educationala are un potential exploziv si va creste exponential. Se lucreaza deja la aplicatii care sa tranforme sistemul educational, prin a oferi posibilitatea elevilor si utilizatorilor de vizita virtual anumite locuri si de a interactiona cu acestea. Tehnologia realitatii virtuale accelereaza cu viteza luminii, iar numarul de aplicatii creste de la o zi la alta”, a mai spus Dragoiu care este de parere ca aplicabilitatea in sistemul educational romanesc ar putea fi posibila chiar de anul viitor.

Citeste si:
Ce cautari inedite fac romanii cand isi cauta un smartphone
Ce cauta romanii in materie...

Intrebat de planurile de vanzari si de asteptarile pentru sezonul de Sarbatori, reprezentantul E-Boda a precizat ca, optimist, se asteapta sa comercializeze pana la finalul anului circa 10.000 de unitati, iar in cursul anului viitor vrea sa vanda aproximativ 50.000 de unitati.

Conform specificatiilor, E-Boda Avatar functioneaza cu orice smartphone cu o diagonala mai mare de 4,7 inch sau similara, dotat cu giroscop si memorie de minimum 1 GB RAM. In momentul de fata E-Boda Avatar este comercializat prin intermediul magazinelor proprii, dar si al partenerilor Carrefour si Orange, unde poate fi si testat, avand un pret de vanzare de 299 de lei.

E-Boda va incheia anul 2014 cu afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent, evolutia fiind generata atat de vanzarile de smartphone-uri si tablete, dar mai ales cele din perioada campaniilor de reduceri din an.

Citeste si:
Premiera nationala la targul de joburi Angajatori de Top
Companiile isi muta sediul la...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Vela: Magazinele de electronice din mall-uri nu vor fi închise
Setari Cookie-uri