In primele sase luni ale anului, in Romania, s-au vandut aproximativ 180.000 de tablete, de aproape patru ori mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au vandut circa 46.000 de tablete.

Dragoiu estimeaza ca anul acesta E-Boda Distribution va vinde in jur 70.000 de tablete. Modelele din portofoliul companiei care au inregistrat cele mai vanzari in primele opt luni ale anului au fost : Essential A300, Impresspeed E220 Dual Core, Supreme X80 Dual Core si Supreme IPS Dual Core X200.

Compania a lansat in aceasta saptamana Izzycomm Z70, prima tableta din portofoliu care dispune de conectivitate 3G. Modelul are un ecran de 7 inch (17,78 cm), procesor Dual Core de 1.2 GHz si ruleaza pe sistemul de operare Android 4.1. Tableta este disponibila pe site-ul E-Boda la pretul recomandat de 600 de lei.

Vanzari de 4.000-5.000 de unitati pentru prima tableta 3G din portofoliu

“Pentru modelul Izzycomm Z70, avem in plan vanzari de pana la 4.000 – 5.000 de unitati pana la finalul acestui an”, a afirmat Alexandru Dragoiu.

Google schimba denumirea...
Citeste si: Google lanseaza doua smarthphone-uri sub denumirea noului brand, Pixel

E-Boda Distribution va avea anul anul acesta o cifra de afaceri de circa 7,5 - 8 milioane euro, comparativ cu 5,1 milioane de euro in 2012, potrivit Ministerului de Finante.

“Cele mai vandute produse din portofoliul E-Boda sunt tabletele, smartphone-urile, ramele foto digitale, DVD playerele, MP3 & MP4 playerele si cantarele. Acestea reprezinta 80% din cifra de afaceri a companiei”, a mai spus managerul.

Legat de profitabilitatea E-Boda Distribution in acest an, Dragoiu a afirmat ca este dificil de facut estimari pentru ca industria IT&C este foarte volatila. Anul trecut compania a avut un profit net in jurul a 250.000 de euro.

E-Boda Distribution este o companie infiintata anul acesta si este detinuta in totalitate de Alexandru Dragoiu Petrisor (36 de ani), conform Registrului Comertului. E-Boda Distribution este fosta Rosal Import-Export, o companie fondata in 2003 de Alexandru Dragoiu si Honorius Prigoana, fiul omului de afaceri Silviu Prigoana.

Un avion Turkish Airlines cu...
Citeste si: Un avion cu 300 pasageri a aterizat de urgenta din cauza unei tablete

Sursa foto: E-Boda Distribution