Firma Rosal Import-Export, detinatoarea brandului de produse IT&C E-Boda, estimeaza ca afacerile se vor situa intre 8 si 9 milioane de euro in acest an, de la 5 milioane de euro in 2012, pe fondul cresterii vanzarilor de tablete.

"Societatea a incheiat anul 2012 cu afaceri care au depasit cu putin pragul de 5 milioane de euro. Pentru acest an ma astept ca vanzarile companiei sa se situeze intre 8 si 9 milioane de euro, pe fondul cresterii cererii si, implict, vanzarilor de tablete, care se vor dubla la nivelul pietei, pana la 400-450.000 de unitati", a declarat directorul general al Rosal Import-Export, Alexandru Dragoiu, intr-o conferinta.

El a adaugat ca, in 2012, vanzarile de tablete pe piata romaneasca au atins 200.000 de unitati, din care aproximativ 25.000 au fost E-Boda.

"Pentru acest an ma astept ca Rosal sa vanda 70.000 de tablete, estimare care poate varia cu 10.000 de unitati in plus sau in minus. In primul trimestru al acestui an am vandut aproximativ 15.000 de tablete", a spus Dragoiu.

Intrebat cum a incheiat Rosal anul 2012 in privinta profitului, reprezentantul companiei a spus ca rezultatul a fost pozitiv.

"Profitul s-a situat in jurul valorii de un milion de lei si anticipez ca va creste cu pana la 50% in acest an, tinta dificil de atins in conditiile in care piata este foarte concurentiala", a spus seful Rosal.

El a afirmat ca, in partea a doua a anului, compania va incepe comercializare de telefoane inteligente (smartphone) dual SIM.

"Dupa o analiza de aproape 18 luni, credem ca a sosit momentul sa intram pe acest segment de piata. Probabil ca la mijlocul anului vom lansa primul terminal sau, in orice caz, pana in decembrie", a spus Dragoiu.

Rosal a lansat marti tableta E-Boda Supreme XL400 QC, cu ecran IPS de 10,1 inch si procesor quad-core de 1,2 GHz.

Tableta va fi comercializata la pretul de 999,9 de lei.

Infiintata in 2003, firma Rosal Import-Export este detinuta in cote egale, de cate 50%, de Alexandru Dragoiu si Mihai Darie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Vânzările de produse în România au crescut cu aproape 40% 
Setari Cookie-uri