4G in Bucuresti, Stockholm, Londra si...Amazon

Telefonica Peru si Ericsson colaboreaza la implementarea unui proiect care va asigura acces 4G/LTE la Internet pe parcursul intregului an pentru diferite entitati guvernamentale, precum scoli si centre medicale, din Amazonia Peruviana.

Acesta este primul proiect din America Latina care utilizeaza tehnologia 4G pentru a asigura acces wireless fix la Internet in zone greu accesibile, cu un relief dificil, cum este cel din jungla amazoniana. Cu o suprafata de peste 500.000 de kilometri patrati, Amazonia Peruviana are una dintre cele mai mari biodiversitati din lume si cuprinde cea mai mare padure veche din lume.

Cercetari realizate de Ericsson si compania de consultanta in afaceri Arthur D. Little au aratat ca, pentru fiecare crestere de 10 puncte procentuale a accesului la broadband, PIB-ul unui stat creste cu 1%. De aceea, asigurand acces la Internet pentru cat mai multi oameni va reduce decalajul digital si va asigura crestere economica, asigurandu-le, totodata, celor care traiesc in aceste zone izolate acces la tot ce le poate oferi lumea online: o educatie mai buna, joburi noi si chiar o viata mai buna.

Cesar Linares, general manager al Telefonica Peru, a declarat: „Acest tip de proiect este vital pentru dezvoltarea tarii, conectand zonele rurale nu doar cu restul tarii, ci cu toata lumea. Conectivitatea aduce cu sine o serie de beneficii care se traduc printr-o mai buna dezvoltare socio-economica, in special in zonele greu accesibile”.

In prezent, Ericsson activeaza in toate pietele cu mult trafic LTE precum SUA, Japonia, Coreea de Sud, Australia si Canada, si a fost selectat ca fiind unul dintre cei mai importanti 10 operatori LTE dupa numarul de abonamente LTE la nivel mondial. Peste 200 de retele LTE RAN si Evolved Packet Core au fost livrate la nivel mondial, 150 dintre acestea fiind operationale si oferind servicii pentru utilizatori finali.

Citeste si:
Construcția unui nou centru hollywoodian a fost autorizată în Marea...
Construcția unui nou centru...

Despre autor

Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri