Tinel Gheorghe, PNL: Sunt multe lucruri de armonizat la legile Big Brother inainte de adoptare

Tinel Gheorghe, deputat al PNL, sustine ca "sunt multe lucruri de armonizat" la legile Big Brother si cartelelor pre-pay inainte de a fi adoptate de Parlament, inclusiv ca acestea trebuie puse in acord cu decizia Curtii Constitutionale, care le-a declarat neconstitutionale.

"Legile Big Brother si cartelelor pre-pay trebuie puse in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Nu ai cum sa le dai drumul asa. Inteleg si ca CSM nu a fost consultat, sunt multe lucruri de armonizat", a afirmat Tinel Gheorghe. El a adaugat ca aceste legi trebuie discutate si este necesara o consultare inainte de a fi adoptate. "Trebuie discutat si vazut. Legile pot fi discutate in regim de urgenta la inceputul sesiunii, dar ne consultam, le punem in acord cu decizia Curtii Constitutionale", a mai spus Tinel Gheorghe.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi ca structurile cu atributii in privinta securitatii nationale ”nu au instrumentele necesare”, fiind necesara adoptarea urgenta a legilor Big Brother si a cartelelor pre-pay, pana la finele lui februarie. Zgonea a fost intrebat cum vede parcursul legilor Big Brother si a cartelelor pre-pay, declarate neconstitutionale, dar in cazul carora de doreste adoptarea unei noi forme. ”Evenimentele care sunt in proximitatea granitelor Romaniei, dar si in zona europeana, ne obliga sa facem aceasta lege repede, atat legea retentiei datelor, sa o modificam, cat si celebra lege a cartelelor pre-pay, cum o denumim noi. Ele sunt obligatorii pentru Romania”, a afirmat Zgonea.

Curtea Constitutionala a decis in anul 2014 ca legile big brother si cartelele preplay sunt neconstitutionale.

Citeste si:
Klaus Iohannis a contestat la CCR legea privind identitatea de gen
Klaus Iohannis a contestat la...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri