Toate cele 5 firme, calificate in turul 2 al licentelor de televiziune digitala

Firmele 2K Telecom, Radio M Plus, Regal, Cargo Sped si Digital Video Broadcast s-au calificat in etapa urmatoare a celei de-a doua proceduri de acordare a unui numar de 61 de licente (multiplexuri) de televiziune digitala locale, regionale si nationale, a anuntat ANCOM.

"Comisia de licitatie din cadrul ANCOM anunta ca toate cele 5 companii care au depus oferte in cadrul licitatiei pentru multiplexurile de televiziune digitala - 2K Telecom, Radio M Plus, Regal, Cargo Sped si Digital Video Broadcast - se califica in etapa urmatoare. In urma analizei dosarelor de candidatura depuse de cele cinci companii, comisia de licitatie a constatat indeplinirea tuturor criteriilor de calificare. In aceasta procedura de selectie competitiva sunt disponibile 2 multiplexuri nationale, 40 regionale si 19 locale", se arata intr-un comunicat al ANCOM, citat de Mediafax.

Pana la sfarsitul lunii iunuarie comisia va anunta ofertele castigatoare in urma acestei prime etape si daca este necesar sa fie organizate runde de licitatie. Procedura de selectie competitiva pentru alocarea multiplexurilor presupune ca fiecare ofertant sa depuna o oferta initiala prin care sa indice categoriile si numarul de multiplexuri pe care doreste sa le achizitioneze.

"In functie de existenta sau nu a unei cereri mai mari decat oferta, licitatia poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depaseste oferta, pentru celelalte categorii desemnarea castigatorilor facandu-se pe baza ofertei initiale. Dupa ce se stabilesc castigatorii si preturile pentru fiecare multiplex solicitat, licitatia va continua cu o runda de alocare in care multiplexurile vor fi repartizate ofertantilor castigatori pe baza sumelor suplimentare pe care acestia vor fi dispusi sa le plateasca pentru a obtine o anumita alocare a frecventelor", se mai spune in comunicat.

Toate licentele se acorda pentru o perioada de 10 ani, iar castigatorii vor putea sa furnizeze servicii comerciale de transmisie a programelor de televiziune dupa data de 17 iunie 2015. Pana la data de 1 mai 2017, castigatorii celor doua multiplexuri nationale trebuie sa puna in functiune un numar de cel putin 36 de emitatoare, in timp ce castigatorii multiplexurilor regionale sau locale trebuie sa puna in functiune cel putin un emitator in fiecare zona de alocare.

Citeste si:
ANCOM a amendat Telekom România cu 700.000 de lei
ANCOM a amendat Telekom...

Prin intermediul fiecarei licente nationale se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce licentele regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 12.000 euro pentru un multiplex regional pentru Bucuresti si 1.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Citeste si:
ANCOM, in 2014: Vrem sa inventariem retelele si sa atribuim...
ANCOM, in 2014: Vrem sa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri