Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, si sotia lui, doctorul Priscilla Chan, au donat 75 de milioane de dolari pentru San Francisco General Hospital, aceasta fiind cea mai mare suma de bani daruita de persoane individuale unui spital public din SUA, potrivit cnbc.com, citat de Mediafax.

Anuntul a fost facut vineri de catre Mark Zuckerberg, pe contul sau oficial de pe reteaua sociala Facebook.

"Consideram ca fiecare persoana merita sa aiba acces la un sistem de sanatate de cea mai buna calitate", a spus Mark Zuckerberg.

El a precizat ca San Francisco General Hospital este principalul spital public din San Francisco, oferind servicii oricarei persoane care traieste, munceste sau viziteaza acest oras american.

Prin intermediul acestui ajutor financiar, spitalul isi va putea dubla dimensiunea camerei de primiri urgente, in care numarul de paturi va creste de patru ori.

Citeste si:
In cautarea capitalistului perfect
In cautarea capitalistului...

Potrivit fundatiei care reprezinta interesele San Francisco General Hospital, suma daruita de familia Zuckerberg este cea mai mare donatie privata pe care spitalul a primit-o de la deschiderea sa in 1994.

Sotia lui Mark Zuckerberg, Priscilla, este absolventa a Universitatii de Medicina si, in ultimii ani, si-a finalizat rezidentiatul ca medic pediatru la San Francisco General Hospital.

Mark Zuckerberg este unul dintre miliardarii americani care au acceptat sa doneze sume foar

Citeste si:
Zuckerberg lanseaza Facebook Pay: cum functioneaza
Zuckerberg lanseaza Facebook...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Probleme pentru Libra lui Zuckerberg: ce au decis autoritatile UE