Mark Zuckerberg a vandut actiuni Facebook in valoare de 95 milioane dolari pentru actiuni filantropice

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, care detine si controlul asupra drepturilor de vot in cadrul companiei,a realizat prima vanzare importanta de actiuni pentru a finanta initiativele filantropice ale familiei sale, in conditiile in care a promis ca isi va dona 99% din avere in timpul vietii, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

In total, peste 760.000 de actiuni ale Facebook au fost vandute de catre Chan Zuckerberg Initiative Holdings si de catre Chan Zuckerberg Foundation, la preturi cuprinse intre 122,85 dolari si 124,31 dolari pe actiune. Vanzarea actiunilor a adus circa 95 milioane dolari celor doua entitati.

Operatiunea este prima din seria celor anuntate de Zuckerberg, care vrea sa finanteze, din vanzarea actiunilor, cercetarea si descoperirea de solutii in domenii precum sanatatea, stiinta sau educatia.

Dupa nasterea fiicei lor Maxima, Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au promis ca vor dona 99% din avere in perioada vietii lor. In 2 iunie, Mark Zuckerberg detinea 4 milioane de actiuni clasa A si circa 419 de actiuni clasa B ale Facebook, care cumulat aduc 53,8% din drepturile de vot in cadrul adunarii generale a actionarilor, desi reprezinta doar 14,8% din capitalul societatii.

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri