Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, care detine si controlul asupra drepturilor de vot in cadrul companiei,a realizat prima vanzare importanta de actiuni pentru a finanta initiativele filantropice ale familiei sale, in conditiile in care a promis ca isi va dona 99% din avere in timpul vietii, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

In total, peste 760.000 de actiuni ale Facebook au fost vandute de catre Chan Zuckerberg Initiative Holdings si de catre Chan Zuckerberg Foundation, la preturi cuprinse intre 122,85 dolari si 124,31 dolari pe actiune. Vanzarea actiunilor a adus circa 95 milioane dolari celor doua entitati.

Operatiunea este prima din seria celor anuntate de Zuckerberg, care vrea sa finanteze, din vanzarea actiunilor, cercetarea si descoperirea de solutii in domenii precum sanatatea, stiinta sau educatia.

Dupa nasterea fiicei lor Maxima, Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au promis ca vor dona 99% din avere in perioada vietii lor. In 2 iunie, Mark Zuckerberg detinea 4 milioane de actiuni clasa A si circa 419 de actiuni clasa B ale Facebook, care cumulat aduc 53,8% din drepturile de vot in cadrul adunarii generale a actionarilor, desi reprezinta doar 14,8% din capitalul societatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri