Estimare pentru viitorul omenirii: Vom putea lucra chiar si pana la 80 de ani. Este posibil asa ceva?

Evolutia tehnologica, bazata pe popularizarea fenomenelor Internet of Things (IoT) si a Internet of Everything (IoE) va face ca omenirea sa castige timp si sa isi eficientizeze la maximum activitatea zilnica. In acest fel, estimarile jucatorilor din piata arata ca exista sanse ca oamenii, in viitor, sa poata munci chiar si pana la 80 de ani.

Potrivit lui Bernd Heinrichs, managing director al Internet of Everything din cadrul Cisco, omenirea s-a schimbat uluitor si va continua sa se se adapteze tehnologiilor in anii urmatori, iar acest lucru nu va face decat sa aduca mai multa usurinta pentru oameni.

"Vom avea o balanta si mai buna in activitatea de zi cu zi, ceea ce ne va asigura mai mult timp liber. Domeniul sanatatii va fi unul dintre cele care se vor bucura cel mai mult de schimbarile care vor avea loc in urmatorii ani, iar acest lucru va favoriza o schimbare a piramidei vietii. (...) Tot acest proces, insa, va trebui luat ca un lucru bun. Tocmai de aceea, estimarea mea arata ca oamenii vor putea lucra fara probleme chiar si pana la 80 de ani", a mai spus Bernd Heinrichs.

Prezent in aceste zile la evenimentul Cisco Connect din Capitala, Bernd Heinrichs, responsabil pe viitorul tuturor obiectelor inteligente care ne inconjoara, din cadrul Cisco, sustine ca in urmatorii ani vom asista la o schimbare uriasa in ceea ce priveste socializarea, nu doar intre noi - oamenii, ci mai ales vom lua parte la o socializare colectiva - atat a dispozitivelor inteligente intre ele cat si a noastra cu ele.

"Am observat cum in ultimii ani ne-am schimbat obiceiurile spre o viata mai simpla, mai usoara, iar acest lucru a capatat azi contur pentru ce va urma de maine. 2020 este atat de aproape, iar lucrurile au inceput sa se schimbe o data cu dezvoltarea industriei mobile-ului. (...) In urmatorii cinci ani vom vedea pe strada roboti care vor sprijini oamenii, ii vor ajuta. Vom vedea tot mai multe companii care isi vor optimiza procesele de fabricatie utilizand roboti. Mai mult, vom putea vedea roboti inclusiv in sport, in salile de fitness. Sanatatea va fi un domeniu care se va bucura din plin de evolutia tehnologica", a mai punctat reprezentantul Cisco.

Citeste si:
Sef la Cisco: Romania este azi mai tare decat Germania pentru business
Interviu cu "seful...

Despre evolutia omanirii in anii care urmeaza si despre cum se schimba Romania pe harta globala a tehnologiei, cititi intr-un interviu exclusiv cu reprezentantul Cisco, articol care va aparea in editia de joi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri