Executivul apreciaza ca realizarea retelei securizate de comunicatii de arie extinsa va crea premisele pentru asigurarea unor servicii de comunicatii fiabile, precum si asigurarea schimbului de informatii in conditii de securitate intre toate locatiile ANOFM, unitatile din subordine si structurile din cadrul acestora, cu costuri predictibile cat mai scazute, fiind asigurate si conditiile pentru realizarea schimbului de informatii intre ANOFM si celelalte institutii publice aflate in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii, scrie Mediafax.

"Institutiile cu care ANOFM se interconecteaza conform atributiilor legale au sisteme informatice gazduite in centrul de date administrat de STS. In aceste conditii, se impune modificarea retelei de comunicatii a ANOFM astfel incat sa raspunda necesitatilor actuale ale tuturor institutiilor cu atributii si functii in domeniul muncii si securitatii sociale", arata Guvernul.

Astfel, potrivit actului normativ, STS va asigura segmentul de transport de date interurban al acestei retele cu titlu gratuit, iar segmentele urbane (conexiunile de bucla locala) prin care structurile teritoriale ale ANOFM acceseaza reteaua de comunicatii, vor fi formate din legaturi de date achizitionate de furnizori de pe piata publica. Aceste conexiuni de bucla locala dintre punctele de prezenta ale STS (resedinte de judet si municipiul Bucuresti) si locatiile in care isi desfasoara activitatea aparatul central al institutiei si structurile din subordine din cadrul acestora, se vor asigura, in mod transparent de catre STS, in conditiile legislatiei in domeniul achizitiilor publice. De asemenea, STS va gestiona reteaua conform cerintelor beneficiarului.

Citeste si:

Potrivit Legii 202/2006, stabilirea, plata si evidenta drepturilor banesti ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si realizarea celorlalte atributii detinute de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si de unitatile din subordine, impune, printre altele, necesitatea interconectarii locatiilor in care isi desfasoara activitatea aparatul central al institutiei, agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene si a municipiului Bucuresti, centrele regionale de formare profesionala a adultilor precum si Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu.

In prezent, potrivit Guvernului, interconectarea locatiilor institutiilor cu care ANOFM colaboreaza este realizata pe o solutie de tranzitie care asigura doar servicii critice minime necesare functionarii Agentiei.