"Anul trecut, Bosch a avut in Romania o cifra de afaceri de 210 milioane de euro (933 de milioane de lei). Am avut o evolutie stabila, ne-am ocupat de investitiile pe care le-am generat in 2013 si ne pregatim pentru un 2015 pe care il vedem cu optimism, crescand cu doua cifre. Profitabilitatea a fost de 34 de milioane de lei, iar valoarea investitiilor de anul trecut a fost de 8 milioane de euro", a spus Boldijar. El a afirmat ca in urmatorii doi ani Bosch va investi 55 de milioane de euro, in special in dezvoltarea sectorului de solutii de mobilitate, scrie Mediafax.

"2015 a inceput foarte bine, cu o crestere buna de doua cifre si credem ca vom avea o crestere a vanzarilor intre 12 si 15% la nivel de tara. Vrem sa crestem numarul de angajati la peste 3.000, iar investitiile pentru urmatorii doi ani vor fi de circa 55 de milioane de euro", a completat Boldijar. Cea mai mare valoare a investitiilor va avea loc la fabrica din Blaj, aceasta fiind estimata la 40 de milioane de euro.

"La Blaj, pe partea de tehnologie auto, vom investi aproximativ 40 de milioane de euro in urmatorii doi ani. Am primit si un ajutor de stat in luna aprilie si speram ca lucrurile sa mearga la fel de bine. Tot aici, vom deschide un centru de cercetare-dezvoltare pentru solutia de mobilitate", a spus Boldijar. In primul an de functionare a fabricii de componente auto de la Cluj-Napoca, o investitie de circa 77 milioane euro, s-au produs peste cinci milioane de articole, niciunul neavand vreun defect, potrivit oficialului Bosch Romania.

Potrivit lui Boldijar, divizia de cercetare-dezvoltare de la fabrica din Cluj-Napoca se axeaza pe cinci domenii diferite: industria conectata, asistenta la condus, servodirectia electrica, invertoarele fotovoltaice si ingineria fiabilitatii produselor. Tot la Cluj-Napoca, Bosch va deschide un centru de servicii analitice, care va colecta si analiza datele provenite de la utilaje, masini-unelte si senzorii acestora.

Citeste si:

"Noua revolutie industriala este internetul lucrurilor, Internet of Things. Se asteapta ca aceasta sa fie a patra revolutie industriala. Pentru industria 4.0, noi ne pregatim pentru a deschide un centru de servicii analitic, care va colecta si analiza date provenite de la utilaje, masini-unelte si senzorii acestora. Bosch va investi foarte mult in internetul lucrurilor (mobilitate conectata, energie conectata, cladiri conectate si industrie conectata), a mai spus Boldijar.

Anul trecut, Grupul Bosch a achizitionat din Romania bunuri (piese semifabricate, produse finite) in valoare de 126 de milioane de lei, in crestere cu 27% fata de 2013, ceea ceplaseaza Romania pe locul cinci in Europa Centrala si de Sud-Est ca furnizor Bosch la nivel mondial. Vanzarea de piese after market a crescut cu 26%, iar in prezent Bosch detine in Romania o retea de 246 de service-uri partenere, in crestere cu 35 fata de 2013.

In Romania, Grupul Bosch este prezent de peste 20 de ani si are aproximativ 2.700 de angajati in patru entitati aflate la Blaj, Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti. La nivel mondial, cifra de afaceri a grupului Bosch a fost in 2014 de 49 de miliarde de euro, in crestere cu 7,4% fata de 2013.

Potrivit datelor furnizate de companie, cea mai mare crestere s-a inregistrat in sectorul auto, aceasta avansand cu 9,9%, pana la 33,3 miliarde de euro. Pe zone geografice, vanzarile Bosch au fost urmatoarele: Europa – 26 de miliarde de euro, America de Nord – 8,5 miliarde de euro, America de Sud 1,5 miliarde de euro si Asia-Pacific – 13 miliarde de euro. Grupul Bosch este structurat in patru sectoare de activitate: solutii de mobilitate, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si tehnologie pentru constructii si energie.