Prin acest proiect, Google spera sa revolutioneze modul in care oamenii interactioneaza cu tehnologia. Intitulat "Project Soli", noul proiect al companiei se foloseste de un radar (un senzor) pentru a detecta miscarile mainii si micile miscari ale degetelor si pentru a controla astfel toate functiile unui dispozitiv, de la volumul acestuia pana la pornirea si oprirea sa, conform Business Insider, scrie Mediafax.

Acest senzor este mai mic decat o unghie si poate fi integrat in aproape orice dispozitiv. "Radarul are proprietati pe care nicio alta tehnologie nu le are", a declarat Ivan Poupyrev, fondatorul "Project Soli", intr-o inregistrare video in care prezinta acest proiect. "Poate fi utilizat prin diferite materiale, poate fi integrat in obiecte, ne permite sa realizam miscarile intr-un mod precis si ce este cel mai interesant la acest radar este ca poate fi redus ca dimensiuni si poate fi introdus intr-un cip minuscul", a mai spus acesta.

Acest proiect incearca sa interpreteze complexitatea unei maini intr-o noua tehnologie, impingand lucrurile mai departe de banala atingere a dispozitivelor si aplicand finete actiunilor umane in zona virtuala. Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in acest moment o companie prezenta pe toate marile pietele globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.