Amazon Development Center, centrul de dezvoltare software din Iasi al Amazon, cel mai mare retailer la nivel mondial, a recrutat in jur de 100 de oameni anul trecut, compania ajungand astfel la circa 270 de angajati in 2014, conform datelor de la Ministerul de Finante.

Amazon detine centrul de programare din Iasi din 2005, insa acesta a crescut foarte rapid dupa 2010, cand managementul a a decis sa dubleze numarul de angajati in trei ani. Astfel, de la angajati in 2010, compania a ajuns la 269 de angajati in 2014.

La Iasi angajatii Amazon dezvolta aplicatii prin care clientii pot gasi mai usor produsele dorite pe site, dar si softuri prin care retailerul sa isi eficientizeze vanzarile.

Centrul din Iasi al americanilor a avut anul trecut cea mai mare crestere a businessului de la lansarea din 2005, ajungand la 8,6 milioane de euro la Iasi, in plus cu trei milioane de euro fata de 2013.

Pe de alta parte, profitul net al Amazon Development Center, a fost in 2014 de 0,59 de milioane de euro, comparativ cu 0,49 in urma cu doi ani.

Citeste si:
Amazon deschide magazin in Olanda. Afacerile romanesti pot aplica
Amazon deschide magazin...

Ce specialisti cauta compania

Printre cele mai recente joburi oferite de companie se numara catalog associate (in limba germana), imaging support associate (in limba italiana si engleza) sau virtual design associate, conform site-ului centrului.

Competitorii principali ai Amazon pe piata din Iasi sunt Mind Software, Pentalog, SCC Services, UniCredit Business Integrated Solutions, Endava, E.On IT Romania, The Red Point, Ness Romania, Synygy, Centric IT Solutions România


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Penny Market deschide primele magazine din 2020 in Iasi si Navodari