Cu toate acestea, productiile locale nu sunt apreciate atat de mult ca cele internationale. In top trei preferinte pentru romani se numara filme si seriale internationale, in timp ce seriile locale nu se bucura de succes major. Totodata, romanii apreciaza competitiile sportive dar si cele culinare, si, in top 10, sunt si reality show-urile.

Romanii depasesc, cu putin, ungurii si polonezii ca timp petrecut urmarind video online, atat in timpul weekend-urilor cat si in timpul saptamanilor. Televizoarele sunt inca prevalente in viata romanilor si popularitatea sa nu pare sa scada. Cele mai putin populare metode de a urmari continut video sunt, in Romania, inregistrari PVR, cable/sta TV VOD si DVD – acest din urma format pierde teren si la nivel mondial, rapid.

Studiul a fost desfasurat in luna mai a acestui an, pe audienta comerciala ce utilizeaza intens mediul online, oameni cu varsta intre 18-49 ani, cu abonamente TV in casele lor. Studiul cuprinde informatii despre romani, polonezi si unguri, astfel ca subiectul poate fi abordat din punct de vedere regional, dar si doar limitat la Romania.