Agentia rusa in domeniul concurentei a stabilit ca Google abuzeaza de pozitia detinuta pe piata, compania americana riscand sa fie penalizata intr-un proces lansat de operatorul concurent rus Yandex, relateaza Reuters.

Google a incalcat legea prin preinstalarea anumitor aplicatii pe dispozitive mobile si este pasibila sa plateasca o amenda de pana la 15% din veniturile obtinute in 2014 pe segmentul respectiv de piata din Rusia, scrie Mediafax.

Agentia nu a specificat nivelul veniturilor respective, intrucat este vorba despre secretul comercial, dar a precizat ca nivelul amenzii va fi anuntat dupa 28 septembrie. Google trebuie sa plateasca amenda si sa isi schimbe politica de afaceri, in caz contrar riscand noi penalizari. Google Rusia a anuntat ca va analiza decizia, reprezentantii companiei refuzand sa faca alte comentarii.

Yandex, care a reclamat Google in februarie, a salutat decizia agentiei. Yandex detine o pozitie mai puternica decat Google pe piata rusa, dar concurenta s-a intensificat, in conditiile in care utilizatorii cumpara telefoane cu sistemul de operare Android pe care sunt preinstalate aplicatii ale Google care concureaza direct cu aplicatiile Yandex. In 2014, Google a obtinut venituri in valoare de 66 de miliarde de dolari. Pe site-ul companiei nu figureaza date separate pentru veniturile din Rusia, sau segmentul de piata implicat in acest caz. Uniunea Europeana efectueaza propria investigatie anti-trust impotriva Google.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri