[INFOGRAFIC] Rusia, gigantul online gata de a se trezi: oportunitati eCommerce in a doua cea mai mare tara din lume

Rusia ar putea reprezenta urmatoarea “tara fierbinte” in ceea ce priveste oportunitatile pe piata de eCommerce. Asistam la un mix intre cresterea numarului de internauti si a increderii clientilor in comertul online, urmand ca piata sa depaseasca 23 de miliarde de euro pana in 2015, conform unui studiu realizat de compania britanica SearchLaboratory.

Cea mai mare tara europeana are deja cel mai ridicat numar de internauti, 61,4 milioane, urmand ca anul viitor numarul acestora sa atinga 80 de milioane.

Rusia este o tara similara cu Romania, din anumite puncte de vedere, in ceea ce priveste eCommerce-ul, Rusia avand o istorie destul de lunga de neincredere privind plata online. Mai mult, in Rusia au existat si vendori falsi pe Internet si o piata neagra bine camuflata, insa aceste obstacole au inceput sa fie depasite.

Mai mult, dupa ce Rusia a devenit parte din World Trade Organisation in 2012, cetatenii tarii au prins incredere in a comanda produse de peste hotare.

Motorul de cautare predominant in stat este Yandex si nu Google, cum se intampla in majoritatea tarilor europene.

Citeste si:
[FOTO] Cora inaugurează un nou concept de magazin: Cora Urban
FOTO Cora inaugurează un...

Sunt o multime de factori care pot face din Rusia o oportunitate majora pentru investitii straine. O parte dintre ele, in acest prim infografic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri