Gatitul este pentru cei mai multi un proces care ne asigura noua existenta in fiecare zi, dar pentru multi dintre noi este vazuta drept o arta. Inginerii de la IKEA merg si mai departe si sustin ca obisnuita masa de bucatarie va fi viitorul si centrul universului din apartament.

Intr-un interviu acordat presei internationale, Marcus Engman, seful responsabil pe design al IKEA, sustine ca masa de bucatarie va fi centrul de interes al intregii case. “Masa pe care o stim azi, cu schimbarile pe care tehnologia le va aduce, va fi cel mai important obiect din casa. Folosit de sute de ani, aceasta va trece prin cele mai multe schimbari in anii ce vor urma”, sustine Engman.

via GIPHY

Planurile IKEA pentru masa de gatit a viitorului sunt extrem de ambitioase. La expozitia EXPO Milano 2015, suedezii au prezentat un concept de masa denumit “Table for Living”, care iti spune cum poti realiza retete ingenioase cu ajutorul anumitor ingrediente si iti incalzeste mancarea fara a fi nevoie de aragaz.

IKEA a creat prototipul in parteneriat cu compania Ideo specializata in consultanta pe design, iar asteptarile pentru viitorul proiect sunt foarte mari.

“IKEA a venit catre Ideo pentru a-i ajuta sa inteleaga comportamentul din jurul mancarii si cum se va schimba acest lucru in designul unei bucatarii in urmatorii 10 ani. In acest moment focusul este pe dezvoltarea unui design al comportamentului si mai putin al lucrurilor”, a precizat Juho Parviainen, directorul de design al Ideo.

via GIPHY

Proiectul a fost dezvoltat inclusiv cu reprezentanti ai Universitatilor Lund si a Universitatii de Tehnologie din Eindhoven – care si-au propus sa ajute la dezvoltarea unei mese care va avea rolul de a ajuta oamenii sa dezvolte retete mult mai usor si sa conduca omenirea spre vieti mult mai sustenabile.

Pentru acest lucru a fost nevoie de doua tehnologii importante: posibilitatea de a introduce caldura in interiorul lemnului si un computer care poate recunoaste ingredientele.

Tehnologia cu inductie ofera posibilitatea de a tine cafeaua calda, inclusiv iti va oferi posibilitatea de a-ti incarca smartphone-ul, o tehnologie pe care IKEA deja o are in dezvoltare pe anumite produse, care se regasesc inclusiv in magazinul din Romania.

via GIPHY

Sursa foto: IKEA / Ideo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri