Proiectul are mai multe componente:
• Platforma de screening utilizata de catre parinti si medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu varste intre 2 si 4 ani http://www.searchtsa;
• Platforma cu teste de evaluare standardizate utlizata de catre psihologi pentru evaluarea copiilor cu varste intre 16 luni si 18 ani;
• Call center national - Helpline Autism – 0800 500 288, linie gratuita pentru sprijinul familiilor care se confrunta cu aceasta problema dar si al altor categorii de persoane care vin in contact cu copiii;
• 50 de jocuri care ofera o interfata foarte utila si motivanta in interventiile terapeutice si educationale destinate copiilor cu autism.

200.000 de copii cu autism in Romania, doar 7.000 in datele oficiale

Perioada de implementare a proiectului este august 2015–august 2016. Investitia necesara derularii acestui proiect este de aproximativ 55.000 euro din care peste 45.000 euro reprezinta investitia Fundatiei Vodafone Romania.

„Estimarile care se bazeaza pe incidenta la nivel european spun ca in Romania exista probabil 200.000 de persoane cu autism. Dintre acestea, numai 7.000 apar in statistici. Proiectul nostru, desfasurat sub umbrela Mobile for Good, propune solutii pentru implementarea unui set de masuri inovatoare de screening, evaluare, interventie personalizata si informare. Sunt elemente importante in special pentru copiii care sufera de tulburari din spectrul autismului si pentru care diagnosticarea si tratamentul incepute cat mai devreme sunt esentiale,” a declarat Angela Galeta, director al Fundatia Vodafone Romania.

Mobile for Good a fost lansat in Romania in 2012 si este un program strategic al Fundatiei Vodafone Romania prin care se deruleaza 19 proiecte, cu o valoare cumulata de 860.000 de euro si care se adreseaza unui numar total de 16.735 de beneficiari.
Asociatia Autism Baia Mare este o asociatie infiintata in 2008 care are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor cu tulburari din spectrul autist din judetul Maramures.