Fondul de investitii Catalyst Romania si Gecad Group, grup de companii fondat de Radu Georgescu, au investit peste un milion de euro in compania Intelligent It, compania care detine Smart Bill, cel mai mare furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.

Catalyst Romania a cumparat 24,9% din companie, iar Gecad 6,9%, potrivit celor mai recente date furnizate de Intelligent IT la Registrul Comertului.

Restul actiunilor sunt detinute de Ioana Hasan (23,1%), Radu Hasan (23,9%) si Mircea Capatana (17,5%).

Lansat in 2007 de catre Ioana Hasan (31 de ani), Radu Hasan (34 de ani) si Mircea Capatana (34 de ani)- foto, Smart Bill este cel mai utilizat program de facturare si gestiune contabila din Romania. In prezent, serviciul este folosit de peste 33.000 de clienti care emit un milion de facturi lunar, facturand prin intermediul acestuia peste doua miliarde de euro anual. Din 2014, sistemul Smart Bill este accesibil si in cloud, oferind acces permanent si independent de locatie catre mai multi utilizatori simultan, acestia avand posibilitatea de a emite facturi, chitante, avize si proforme in mai putin de 30 de secunde.

Radu Georgescu: Investitia sustine extinderea companiei in tarile emergente

“Suntem increzatori ca Smart Bill poate sa creasca in continuare foarte rapid, peste avansul pietei de servicii cloud pentru afaceri din Romania. Evolutia accelerata este potentata de investitia realizata, precum si de echipa excelenta de antreprenori si management”, a declarat Marius Ghenea, director de investitii al 3TS Catalyst Romania, fond dedicat IMM-urilor din sectorul tehnologiei, media si telecom (TMT).

"Pentru Smart Bill, aceasta investitie inseamna trecerea la un alt nivel. Pe langa aportul de capital, un mare castig il constituie faptul ca ii vom avea alaturi pe Marius Ghenea si Radu Georgescu, doi antreprenori cu renume si experienta in construirea de companii valoroase de la zero. Ei ne vor ajuta, cu siguranta, sa luam cele mai bune decizii. Obiectivul pentru urmatorii ani este de a ne consolida pozitia de lideri ai pietei de facturare si gestiune cloud din Romania, dar si urmarirea de alte oportunitati, cum ar fi facturarea electronica sau chiar intrarea pe alte piete emergente, similare cu piata romaneasca”, a completat Radu Hasan, director general al companiei Smart Bill.

Pe de alta parte, Radu Georgescu, fondatorul Gecad Group, ii consiliaza pe cei de la Smart Bill in luarea deciziilor strategice incepand cu anul 2013.

"Investitia va sustine dezvoltarea companiei si intrarea pe noi piete emergente. In evoluatia Smart Bill urmeaza o perioada de crestere semnificativa, motiv pentru care ii vom sustine in mod activ, avand in vedere profesionalismul si curajul demonstrat in ultimii ani in asumarea unor decizii de business importante." mentioneaza Radu Georgescu, partener fondator GECAD Group.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Pana in prezent, Catalyst Romania a investit in Vector Watch, www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro, GHG, www.vola.ro si 123ContactForm. Fondul sustine IMM-urile autohtone care activeaza in special in domeniile TMT cu investitii cuprinse intre 200.000 si 2.000.000 de euro. 3TS Catalyst este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. 3TS Capital Partners este investitor si in InternetCorp, publisherul Wall-Street.ro.

Gecad Group se concentreaza pe proiecte software si hi-tech in domenii precum software security, cloud technologies, eCommerce si metode de plata. Printre cele mai importante exit-uri ale lui Radu Georgescu, fondatorul grupului, se numara vanzarea antivirusului RAV catre Microsoft in 2004, urmata de achizitia Gecad ePayment de catre fondul de investitii sud-african Naspers si in 2013 exit-ul din Avangate, furnizorul global de solutii eCommerce, catre compania americana de investitii financiare Francisco Par

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri