Smart Bill, solutia de facturare si gestiune nr.1 in Romania, cu peste 70.000 de licente si abonamente vandute pana in prezent IMM-urilor din Romania, a investit 100.000 de euro in dezvoltarea aplicatiei Smart Bill POS si tinteste peste 4.000 de magazine si unitati care emit bon fiscal.

Smart Bill POS aduce cateva noutati in piata softurilor destinate IMM-urilor din retail:

  • Functioneaza offline, pentru a asigura viteza si emiterea bonului fiscal, iar in acelasi timp se poate conecta online la versiunile Cloud ale Smart Bill, oferind avantajul centralizarii datelor intr-un singur punct, in timp real, indiferent de numarul si locatia punctelor de vanzare
  • Are nevoie de un set minim de hardware, precum un laptop sau o tableta cu Windows si, in scurt timp, Android, fara a necesita investitii semnificative in dispozitive care nu aduc valoare afacerii
  • Usurinta in utilizare si invatare
  • Parte din ecosistemul Smart Bill, ceea ce inseamna ca datele vor putea ajunge pana in contabilitate, fara munca manuala

Analizele companiei indica o evolutie semnificativa a pietei micilor retaileri in directia optimizarii activitatii de vanzare, prin reducerea costurilor cu infrastructura si cu operarea manuala.

„Piata a evoluat mult in ultimii ani si trendul va accelera. Din pacate, softurile de retail nu au tinut pasul si au ramas offline. Tendinta este ca afacerile sa aiba mai multe puncte de vanzare, fizice, online, la evenimente sau chiar pe teren, de pe mobil. Paradigma curenta este de a investi mult in hardware care nu aduce valoare de business si care se depreciaza repede si in licente software pentru a dota un punct de vanzare. Ce faci daca ai mai multe puncte si vrei sa ai totul centralizat? Ce faci daca vrei sa incerci o linie noua, fara o investitie semnificativa?

O alta problema insemnata a micilor afaceri este munca manuala cu actele si gestiunea stocurilor, care devine tot mai mult un lux ineficient intr-o piata a fortei de munca extrem de competitiva. Noi credem ca Smart Bill rezolva toate aceste probleme” a declarat Mircea Capatina, Cofondator & BizDev Manager.

Demersul Smart Bill vine in mijlocul valului de schimbare a caselor de marcat vechi cu case de marcat cu jurnal electronic.

Toti operatorii care presteaza servicii direct catre populatie trebuie sa elibereze bon fiscal, prin intermediul caselor de marcat, catre clientii lor. Pentru serviciile care nu sunt prestate direct catre populatie nu exista obligatia emiterii bonului fiscal, existand documente alternative.

Baza legala pentru emiterea bonurilor este OUG 28/1999, privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Conform Ministerului Finantelor Publice, stadiul implementarii la zi a aparatelor de marcat noi:

  • 476.580 inregistrate in sistemul informativ al ANAF - acesta e numarul de case de marcat declarate de catre importatori
  • 366.687 cu identificator fiscal atribuit - acest numar se obtine dupa vanzarea unei case de marcat catre un client final, in procedura de fiscalizare
  • 283.506 in functiune la contribuabili – numarul de case de marcat noi puse in functiune

Conform estimarilor, numarul caselor de marcat active in Romania este intre 600.000 si 800.000, deci, la acest moment, putem spune ca aproximativ jumatate dintre casele vechi au fost inlocuite cu case de marcat noi.

„Schimbul caselor de marcat este unul care va avea sens, cel putin pentru stat, caci aceste dispozitive erau din alt secol, tehnologic vorbind, insa are o valoare insignifianta pentru comercianti, adica cei care platesc pentru aceasta schimbare. Nu cred ca vreun antreprenor s-a trezit spunand: astazi vreau sa-mi cumpar o casa de marcat noua. Acesta este motivul pentru care am decis sa oferim o casa de marcat gratuita clientilor Smart Bill POS. Practic, banii primiti de la client pentru primii 2 ani de abonament ii aduc o casa de marcat. In acest fel ajutam IMM-urile sa scape de o cheltuiala pe care nu si-o doresc si este si o dovada de incredere in propriul nostru produs ca, dupa cei 2 ani, clientul va ramane alaturi de noi”, a declarat Radu Hasan, CoFondator & CEO.

Pentru instalarea Smart Bill POS, utilizatorii pot folosi orice echipament cu sistem de operare Windows si, in curand, Android, care se poate conecta la casa de marcat. Aceasta da posibilitatea si magazinelor care nu au in dotare un sistem hardware dedicat sa foloseasca aplicatia Smart Bill POS, pentru eficientizarea procesului de vanzare. Costurile totale pot fi si de 4 ori mai mici, spatiul ocupat este, de asemenea, mai mic si, nu in ultimul rand, clientii pot beneficia de avantajele unei solutii Cloud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri