Industria de tehnologie, etalon al cresterii economice

Sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor a ajuns un etalon al cresterii economice, devenind cel mai dinamic sector al economiei romanesti, astfel ca de la 3,4% contributie la PIB in 2011 a ajuns anul trecut, cel mai probabil, la dublul acestui procent-6,7% din PIB in primele trei trimestre.

Potrivit celui mai recent raport de tara al Comisiei Europene, publicat la finalul lui februarie, acesta pondere reprezinta una dintre cele mai ridicate din UE. In conditiile in care aproape jumatate dintre abonamentele la servicii fixe de banda larga au viteze de cel putin 100 Mbps, Romania se situeaza pe primul loc in UE in ceea ce priveste utilizarea serviciilor in banda larga cu acces ultrarapid, scrie Mediafax.

Dezvoltarea industriei de tehnologie este strans legata de factorul uman, dar si de stabilitatea legislativa, dezvoltarea infrastructurii sau eliminarea coruptiei la nivelul aparatului administrativ, este de parere Sorin Gavanescu, director de marketing la IT Six Global Services, companie din Craiova specializata in dezvoltare de software pentru sectorul financiar, telecom, medical si transporturi.

„Industria IT din Romania poate creste intr-un mod accelerat prin investitii ale statului in infrastructura, reformarea sistemului de invatamant, stabilitate legislativa, eliminarea coruptiei la nivelul aparatului administrativ si sustinerea publica, vocala, a guvernului pentru importanta investitiilor in IT. In conditiile in care IT-ul in Romania reprezinta in mare parte servicii software exportate catre Occident, afacerile aduc 100% plus valoare, atat economic, cat si social si cultural. Prin crearea locurilor de munca bine platite, dar corelate si cu dezvoltarea unor culturi organizationale multilingve, bazate pe merit, respect, valoare, diversitate si responsabilitate sociala, dezvoltare continua, integrarea tinerilor, apropierea Romaniei de ceea ce percepem ca valori si bunastare occidentala se face foarte rapid“, a spus el.

Sursa foto: Twin Design/ Shutterstock

Citeste si:
O nouă uzină Porsche va fi construită în Slovacia
O nouă uzină Porsche va fi...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri