16 din companiile din Romania care dezvolta tehnologie proprietara in sectorul FinTech au semnat miercuri, 22 ianuarie, documentele de adeziune la Asociatia Romana de Fintech (RoFin.Tech). Construita pe structura comunitatii Fintech Camp, ale carei evenimente organizate incepand cu 2016 au adus mediul antreprenorial local mai aproape de aplicatiile tehnologiei in industria financiara, RoFin.Tech este prima asociatie profesionala antreprenoriala locala al carei scop este sa contribuie la dezvoltarea inovatiei pe o verticala specifica.

Membrii asociati initiali ai RoFin.Tech sunt Beez, Finqware, iFactor, Lendrise, Moneymailme, Pago, PaybyFace, Payvent, Proxicash, Seedblink, Selfpay, Stockberry, Symphopay, ThinkOut, Traderion si Volt.

Lista de membri ramane deschisa oricaror altor companii cu fondatori romani sau care sunt incorporate pe plan local si care dezvolta tehnologie proprietara declinata sub forma unor produse al caror scop exclusiv este de a facilita anumite procese financiare sau conexe acestora.

Cu ocazia semnarii documentelor, membrii RoFin.Tech au numit si un Comitet Director interimar, al carui rol este de a organiza activitatea asociatiei si stabilirea de relatii de colaborare cu alte entitati, autoritati ori asociatii profesionale din Romania si Europa. Din acest comitet fac parte Andrei Dudoiu (Seedblink), Ciprian Paltineanu (Stockberry), Cosmin Cosma (Finqware), Cosmin Curticapean (iFactor) si
Tudor Stanciu (co-initiator Fintech Camp, Presedinte al RoFin.Tech).

"Acum 4 ani, am avut ocazia sa particip, alaturi de alti oameni din comunitatea antreprenoriala locala, la primele evenimente dedicate exclusiv sectorului fintech. Peisajul regional era inca sarac in proiecte dedicate acestei verticale, insa lucrurile au accelerat rapid si acum, in 2020, majoritatea tarilor din regiunea Europei Centrale si de Est au o asociatie care sprijina dezvoltarea startup-urilor de fintech. Ma bucur sa vad ca, la initiativa tuturor fondatorilor de startup-uri fintech care se numara printre membrii RoFin.Tech, avem o astfel de asociatie locala. Impreuna cu colegii din Comitetul Director interimar, urmeaza un an in care vom facilita cat mai multe actiuni locale si europene care sa ajute companiile locale sa-si internationalizeze activitatea si, astfel, sa punem Romania pe harta locurilor unde fintech-ul este la el acasa", a declarat Tudor Stanciu.

Misiunea noii asociatii profesionale este sa faca eforturi pentru a oferi suport companiilor inovatoare de tehnologie din industria financiara pentru accesul acestora la piete, inclusiv internationale, la capital si surse de finantare, dar si la resurse umane talentate care sa sustina dezvoltarea industriei. Un rol important al RoFin.Tech este reprezentarea industriei in fata autoritatilor de reglementare si a altor asociatii partenere pentru a facilita dezvoltarea si implementarea inovatiei in industria financiar-bancara, inclusiv prin promovarea unui "Regulatory Sandbox", adica a unui cadru de reglementare favorabil, care sa permita testarea si validarea noilor tehnologii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri