Reprezentantii Facebook nu au fost disponibili pentru comentarii. Companii din sectorul tehnologiei precum Facebook, Alphabet si Snapchat lucreaza la imbunatatirea protectiei datelor personale, dar eforturile lor nu par sa aiba legatura directa cu disputa Apple cu FBI, privind deblocarea unui iPhone folosit de unul dintre tragatorii din atacul produs in decembrie in San Bernardino, California, in care 14 oameni au fost ucisi, conform News.ro

Google, parte a grupului Alphabet, vrea sa imbunatateasca tehnologia necesara respectarii confidentialitatii datelor clientilor, printr-un proiect de criptare a serviciului de email, in timp ce Snapchat lucreaza la un sistem sigur de mesagerie, potrivit Guardian.

Reprezentantii celor doua companii nu au fost disponibili pentru comentarii. Proiectele acestor companii, desi noi, au inceput inainte de procesul Apple cu FBI, care a debutat luna trecuta.

Numeroase companii din Silicon Valley si sefii acestora, precum directorul general al Google, Sundar Pichai, si cel al Facebook, Mark Zuckerberg, si-au exprimat sprijinul pentru Apple.

Sursa foto: jeka84 / Shutterstock