Sorin Petcu, director de vanzari TotalSoft, producator de solutii ERP, a vorbit in emisiunea WALL-STREET 360 despre aventura companiei pe pietele straine si provocarea de a vinde in strainatate.

Aproximativ 35% din veniturile TotalSoft de anul trecut au venit din proiectele internationale. Intrucat dezvoltarea businessului in Romania nu se mai poate face decat organic, doar pe plan extern se poate realiza o crestere mai puternica, explica Petcu.

Extinderea TotalSoft pe plan extern a inceput in 2005, cu primul proiect de standardizare realizat pentru Raiffeisen Leasing, cu Charisma Leasing, un proiect care s-a extins si in regiune.

“Ne focusam pe castigarea de proiecte noi, mai mult decat pe deschiderea efectiva de birouri. In prezent, cel mai complex proiect de-al nostru este Deutsche Leasing, care a ales Charisma ca o solutie standard de grup pentru 29 de tari”, a declarat Petcu.

Un alt client important al companiei este Volvo Leasing, care va implementa solutia de leasing a TotalSoft. Astfel, Franta si Germania sunt doua piete de maxima importanta.

“Deutsche si Volvo sunt doua proiecte extrem de importante pentru noi. In decursul a patru ani, valoarea unui astfel de proiect poate sa depaseasca cifra noastra de afaceri”, a mai spus Sorin Petcu.

Urmareste emisiunea integral pentru a afla mai multe despre planurile TotalSoft.


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANIS: Firmele straine din IT, desi minoritare, acopera 73% din piata