Cum a influentat progresul telefoniei mobile evolutia mediului de afaceri si cum am devenit mai comozi

In cei 33 de ani de la utilizarea telefonului mobil, mediul de afaceri a fost unul din principalii beneficiari ai acestui progres, ajungand de la simpla comunicare la incheierea unor tranzactii online, in doar cateva secunde, conform Adevarul Financiar.

Mediul de business a avut tot timpul nevoie de tehnologie. Comunicatiile au fost printre principalele motoare ale dezvoltarii afacerilor. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, marile companii au pus baza pe comunicare, dar si pe viteza de reactie.

In anii `80, dupa ce in spatiu ajunsesera deja sateliti destinati comunicarii au aparut primele telefoane mobile destinate publicului larg. Si asta dupa ce primele teste au fost facute cu zece ani in urma.

Primul telefon mobil a fost scos la vanzare incepand cu 1983. Era vorba de legendarul Motorola DynaTAC model 8000x, care cantarea aproape un kilogram si costa aproape 4.000 de dolari. In ciuda marimii sale, telefonul avea o autonomie de doar 30 de minute, iar perioada de incarcare era de aproape o jumatate de zi.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri