Anul 2019 a fost un an dinamic si provocator pentru mediul de afaceri. Anumite aspecte legislative care au marcat acest an fac mai putin relevanta comparatia cu anul precedent, considera Razvan Bogasiu, senior manager, business development si strategy la Vodafone Romania. El crede cu tarie ca mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate pentru a putea avea o dezvoltare durabila si pentru a putea continua planurile de investitii pentru viitor.

Citeste un interviu exclusiv cu executivul Vodafone.

WALL-STREET.ro: Care au fost 3 highlight-uri ale operatorului pe piata locala in 2019?

Razvan Bogasiu: In 2019 ne-am concentrat atentia asupra finalizarii tranzactiei prin care am achizitionat operatiunile UPC din Romania. Am pornit procesul de integrare la scurt timp dupa aprobarea Comisiei Europene si, la doar o luna dupa, am lansat primele oferte Vodafone-UPC pentru clientii din Romania, atat persoane fizice, cat si juridice. Procesul de integrare va continua si in perioada urmatoare, fiind unul extrem de complex, care se reflecta in toate ariile din organizatie.

Suntem increzatori in succesul acestui demers pentru ca ambele echipe s-au dovedit foarte receptive, entuziaste și s-au implicat foarte mult pentru succesul integrarii.

Totodata, 2019 a reprezentat pentru noi un an de lansari importante, dintre care se remarca prima oferta de servicii comerciale 5G, in vara acestui an. Vodafone a adus utilizatorilor primele abonamente de servicii 5G si mai multe telefoane compatibile cu noua tehnologie, pe care acestia o pot experimenta in prezent, in mai multe zone din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca si Mamaia.

Pentru noi este o realizare importanta faptul ca am reusit sa fim prima retea 5G din Romania si una dintre primele retele 5G la nivel european.

In plus, as mentiona lansarea aplicatiei DreamLab. Dincolo de zona comerciala, atat Fundatia Vodafone, cat si Vodafone Romania se implica activ si consecvent in zona sociala, cu misiunea de a conecta oamenii si societatea, in general, pentru un viitor mai bun. Astfel, DreamLab este o initiativa care permite tuturor utilizatorilor de telefoane mobile inteligente din România sa contribuie la cercetarea pentru combaterea cancerului. Pentru aceasta, nu trebuie decat sa-si descarce aplicatia DreamLab, iar in timp ce dorm, puterea de procesare a telefonului mobil este utilizata pentru sustinerea cercetarilor pentru combaterea cancerului. Iata cum, intr-un mod extrem de simplu, fiecare dintre noi poate ajuta la progresul unor studii complexe în domeniul oncologic si cum tehnologia ne oferă tuturor posibilitatea de a face bine.

W-S.ro: A fost 2019 un an mai dificil dpdv operational/economic fata de 2018? De ce (nu)?

RB: Cu siguranta, anul 2019 a fost un an dinamic si provocator pentru mediul de afaceri. Anumite aspecte legislative care au marcat acest an fac mai putin relevanta comparatia cu anul precedent.

Cred, insa, cu tarie ca mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate pentru a putea avea o dezvoltare durabila si pentru a putea continua planurile de investitii pentru viitor.

W-S.ro: Ce prioritati aveti pentru 2020, diferit de 2018-2019? La ce sa se astepte clientii persoane fizice si juridice?

RB: In 2020 vom continua procesul de integrare al UPC Romania, pentru a ne permite sa raspundem si mai bine tuturor nevoilor de comunicare ale clientilor nostri. Echipele lucreaza impreuna pentru a aduce noi pachete de produse si servicii convergente pentru clienti, precum oferta de Craciun cu Netflix, pe care am lansat-o de curand.

Inovatia a fost dintotdeauna preocuparea Vodafone si va ramane una din prioritatile noastre. Vom continua sa ne uitam cu atentie la noi tehnologii si produse pe care sa le aducem in premiera pe piata romaneasca, astfel incat clientii nostri sa fie printre primii care sa beneficieze de cele mai noi solutii de conectivitate, divertisment, precum si de solutii pentru afacerea lor.

Ne propunem sa sprijinim agenda digitala a Romaniei si vom ramane consecventi misiunii noastre de a contribui pentru un viitor mai bun si mai bine conectat.

W-S.ro: Ce v-ar fi placut sa reusiti mai mult in 2019?

RB: Pentru noi anul 2019 va ramane un an de referinta, la care ne uitam cu satisfactie si entuziasm.

Lansarea in premiera a tehnologiei 5G in zona aceasta a Europei a fost unul dintre evenimentele majore ale anului, un obiectiv pe care ni l-am propus si pe care l-am atins. La aceasta se adauga premiera mondiala a unui concert live care a avut integrata o holograma realizata cu ajutorul tehnologiei 5G. Aceasta performanta a fost recunoscuta la nivel international, Vodafone fiind unul dintre cei patru finalisti de la gala IBC 2019 Innovation Awards, cel mai important show de media, entertainment si tehnologie. Totodata, proiectul a castigat premiul “Best Project, Collaboration or Event” in cadrul IABM - BaM Awards, dar si un premiu CSI Award pentru “Best 5G Project or Innovation”.

La nivel de organizatie, ne dorim sa continuam procesul de digitalizare interna, un obiectiv care ramane in atentia noastra si in viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri