Huawei Romania, venituri in crestere, profit net in scadere abrupta in 2015

Furnizorul de solutii ICT Huawei Technologies Romania a inregistrat anul trecut afaceri de circa 204 milioane de euro, in crestere puternica de la 158 de milioane de euro in 2014, conform informatiilor de la Ministerul de Finante.

Profitul net al companiei a scazut insa puternic, de la 16 milioane de euro in 2014, la doar 30.000 de euro in 2015. Aceasta scadere abrupta ar putea fi rezultatul investitiilor mai puternic pe piata locala, dar si a cresterii numarului de angajati, de la 959 in 2014, la peste 1.100 in anul calendaristic 2015.

Pe plan global, vanzarile de smartphone-uri ale Huawei Technologies au crescut cu 63% in trimestrul trei al anului trecut, iar compania chineza este pe cale sa devina in acest an producatorul de telefoane cu cel mai rapid ritm de dezvoltare, reducand din decalajul fata de liderii pietei, Samsung si Apple.

In Romania, Huawei ofera atat solutii de retelistica pentru operatori telecom, cat si produse pentru persoane fizice – tablete, telefoane mobile.

Citeste si:
Veniturile Huawei, în scădere puternică în primul trimestru din 2021
Se văd efectele sancțiunilor...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri