„In ultimii doi ani investit in retea si vedem ca utilizatorii folosesc multe servicii, dar tot mai mult continut video. Un rezultat al acestui lucru este ca am adaugat si mai mult astfel de continut. Credem ca acest trend va continua, este o extindere naturala a businessului si vrem sa fim siguri ca ceea ce oferim este relevant. In viitor este posibil sa intram si pe zona de productie continut video. Vor fi mai multe anunturi despre anul acesta”, a afirmat Takkar atunci cand a fost intrebat despre faptul ca operatorul si-a adaugat la specificul activitatii si zona de productie de continut.

Intrebat daca ar putea lansa servicii de televiziune, asa cum ofera competitorii sai Telekom, Orange si RCS&RDS, managerul a declarat ca este posibil, dar ca operatorul se concentreaza pe continut video oferit prin intermediul telefonului mobil.

Sa stai in bucatarie si sa uiti la televizor? Nu cred este interesant pentru clienti

„Nu stiu care este strategia lor (n.red. despre intrarea Orange pe servicii TV prin cablu), noi stim ce vor clientii nostri: ei vor sa vada continut video de oriunde. As putea sa ofer servicii de televiziune in acest mod, dar de ce? Penetrarea serviciilor de televiziune este mare, nu cred ca va fi mai mult continut interesant daca am intra pe acest segment. S-ar putea intampla. Cine stie? Este posibil. Niciodata nu stii. Cum definesti servicii de televiziune? Sa stai in bucatarie si sa uiti la televizor? Nu cred este interesant pentru clienti. Nu sunt interesat sa fac un lucru doar pentru ca pot sa il fac, nu are niciun rost. O aplicatie mobila de TV ar putea fi ceva interesant. Sper ca veti vedea acest lucru curand”, a explicat seful Vodafone.

El a adaugat ca operatorul ofera servicii de continut de televiziune, unul dintre acestea fiind aplicatia HBO Go.

Strategia Vodafone: servicii TV prin intermediul mobilului

„Lumea, asa cum o vedem noi, este una in care utilizatorul va fi mobil, noi avem o viziune bazata pe mobil. Sa folosesti servicii de televiziune de la noi fara a avea un mobil? Este posibil. Dar atentia va fi in zona de mobil, strategia noastra este in zona aceasta”, a mai spus Takkar.

Citeste si:

Vodafone este singurul dintre cei patru mari operatori de telecomunicatii de telefonie mobila de pe piata locala care nu are si servicii de televiziune prin cablu sau satelit in portofoliu. Ultimul intrat in acest domeniu este Orange, care dupa ce in 2012 a intrat pe piata de televiziune prin satelit, in urma cu o saptamana a lansat si primele oferte pe televiziune prin cablu. Lansarea pe aceasta piata a venit ca urmare a unui parteneriat pe cinci ani cu Telekom prin care cei doi operatori au acces la infrastructura celuilalt.

Citeste si: Lista lui Ravinder Takkar, CEO Vodafone: Ce a facut in cei doi ani de mandat si ce urmeaza