“Per total, totusi, ne asteptam ca actiunile noastre de restructurare sa rezulte in reducerea cu 12.000 de pozitii la nivel global, pana la jumatatea lui 2017, prin consolidari, o combinatie de plecari voluntare si involuntare, reevaluari ale proiectelor si o crestere a focusului pe eficienta intr-o varietate de programe”, a mai spus Moss.

Pe de alta parte, doua surse ale WALL-STREET.ro, subliniaza urmatoarele: “Au loc, intr-adevar, restructurari la centrul din Bucuresti, insa nu exista inca certitudinea ca se va inchide cu totul”, spune un angajat al Intel Romania, din middle management.

O alta sursa, de data aceasta dintr-o asociatie IT, spune ca, din ceea ce cunoaste, este posibil sa se inchida, “insa cu corporatiile, nu stii nimic sigur pana cand nu anunta ei oficial”.

ZF.ro a anuntat, ieri, ca Intel isi va inchide biroul de la Bucuresti, 150 de specialisti software urmand sa fie disponibilizati.

Citeste si:

Daca stirea se va adeveri, va fi una surprinzatoare, din cel putin cateva puncte de vedere. In primul rand, Romania este, inca, o tara mai ieftina decat altele din regiune si nivelul de competente este, in general, mai ridicat. De asemenea, centrul software din Bucuresti este relativ tanar, fiind deschis din 2010 si corporatiile iau in calcul o perioada mai lunga atunci cand iau decizia sa investeasca intr-o anumita tara.

Pe de alta parte, daca stirea se va adeveri, intrarea pe piata a 150 de specialisti software ar reprezenta o gura de aer proaspat pentru alte companii care cauta specialisti IT, pe o piata care are avida nevoie de specialisti in acest domeniu.

WALL-STREET.ro va va tine la curent cu desfasurarea evenimentelor. Contactati de wall-street.ro, oficialii Intel Romania nu au raspuns solicitarilor.

Sursa foto: Shutterstock:Sergey Kohl