Povestea nestiuta a primului iPhone, un telefon lansat la momentul nepotrivit

iPhone a devenit sinonim cu „smartphone“ si a fost lansat in urma cu aproape 10 ani. Totusi, numele e al unui dispozitiv mult mai vechi: originalul iPhone, conform Adevarul.

In 1998, cand Apple nu mai avea multe idei si Steve Jobs a fost readus ca o solutie salvatoare, InfoGear Technology Corporation lansa iPhone. Inregistrase numele in martie 1996. Nu era un smartphone ca cele pe care le avem acum, nu rula iOS, Linus sau Android, dar era ceea ce am putea numi un telefon inteligent.

Compania aceasta a ajuns, mai tarziu, sa fie cumparata de Cisco, iar Apple sa aiba de negociat numele cu aceasta. „(Indeplineste) trei lucruri: este un iPod cu ecran mare si controale touch; un telefon mobil revolutionar; si un dispozitiv inovator de acces la internet. iPod, telefon si navigator pe internet. iPod, telefon - intelegeti? Nu sunt trei dispozitive separate. Este un singur dispozitiv si l-am numit iPhone. Astazi, Apple va reinventa telefonul“, a afirmat Steve Jobs in ianuarie 2007, cand prezenta pe scena primul iPhone.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri