Andrei Pitis, unul dintre cei mai titrati antreprenori si investitori din Romania, fondator Vector Watch, este dezamagit (si totodata surprins) de iesirea Marii Britanii din spatiul Uniunii. „Este un pas inapoi pentru omenire, per total!”, spune el, pentru wall-street.ro.

„Mi se pare un semn prost pentru umanitate, per total. In loc sa ne indreptam catre o Uniune Mondiala, ne divizam ca in trecut. Economic vorbind, inca nu se stie cum o sa fie. Noi avem sedii si in SUA si in Hong Kong, deci nu ne bazam neaparat si integral pe Marea Britanie”, spune el.

Urmatoarele luni vor fi insa definitorii in ceea ce priveste business-urile romanesti care au operatiuni ample cu Marea Britanie. „Exista diferite taxe, acorduri intre state, la fel cum avem cu SUA. Depinde insa cum vor fi gandite, este inca prea devreme sa ne dam seama. Nimeni nu stie exact care vor fi negocierile de exit si cum se va intampla, efectiv”, puncteaza Andrei Pitis.

Institutional e un vot de blam la adresa UE, care poate insa iesi de aici intarita

Momentul acesta nu arata decat ca UE trebuie sa treaca printr-un proces de reformare, sa se uite la institutii, la felul in care lucreaza si cum sunt percepute. „Exista perceptia de lentoare”, mai spune investitorul.

„Institutional e un vot de blam la adresa UE, care poate insa iesi de aici intarit. Orice in afara de panica e de preferat in aceste momente”, spune el.

In ceea ce priveste britanicii, oameni de business, pana ieri acestia erau relaxati. „Pana ieri majoritatea nu-si imaginau ca o sa iasa din Uniunea Europeana. Inca nu am apucat sa vorbesc cu ei, insa imi imaginez ca sunt dezamagiti”, spune Andrei.

Cum crezi ca o sa impacteze iesirea din spatiul UE a Marii Britanii business-urile romanesti si, per total, intreaga economie a Uniunii? Te invitam sa comentezi.

Sursa foto: Sursa foto: contul personal de Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri