In Statele Unite, doi posesori de Galaxy Note 7 invinuiesc smartphone-ul celor de la Samsung pentru incendii care le-au distrus o parte din bunuri.

Doua incidente diferite, ambele soldate cu distrugerea bunurilor, ambele petrecute in Statele Unite, sunt puse de catre victime pe seama exploziei telefoanelor Galaxy Note 7.

In primul caz, un Jeep Grand Cherokee a fost distrus complet de flacari. Proprietarul sau, Nathan Dornacher, sustine ca si-ar fi lasat proaspat achizitionatul Note 7 la incarcat. In cel de-a doilea caz, un incendiu pornit din garaj a avut ca rezultat incendierea intregii case. Si de data aceasta, proprietarul da vina pe Note 7 care, conform acestuia, era la incarcat in garaj, scrie News.ro.

Presa de scandal de peste ocean a prezentat cele doua cazuri ca si cum vina pentru incendii o poarta cu certitudine smartphone-ul coreean. Pana acum, insa, nu s-a facut nicio legatura directa intre cele doua incidente si Note 7, alta in afara de acuzele proprietarilor. Samsung a anuntat ca cerceteaza ambele cazuri.

Pana in momentul anuntului de rechemare, au existat 35 de cazuri in care modelele Galaxy Note 7 au fost depistate avand probleme cu bateria. Conform Samsung, cifra ar reprezenta un procent de 24 la milion. Insa, chiar si asa, riscul exista si de aceea a fost necesara rechemarea.

Citeste si:
Romanii si electrocasnicele: care sunt trendurile
Romanii si electrocasnicele:...

Inainte de depistarea acestei probleme, Galaxy Note 7 se bucura de o primire foarte buna din partea presei de specialitate si a utilizatorilor, avand toate sansele sa devina in scurt timp un succes.

In acest moment, vanzarile sunt oprite la nivel global, pana vor fi schimbate toate device-urile banuite ca ar prezenta risc de explozie. Este greu de estimat ce pierderi va inregistra Samsung din aceasta cauza, insa este cu siguranta cel mai mare scandal cu care se confrunta coreenii de cand au devenit un lider in domeniul smartphone-urilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Samsung Galaxy S8, direct de la Londra: Primele impresii