IBM: Mac-urile, de trei ori mai ieftine decat computerele cu Windows

Gigantul IBM a inceput sa adopte Mac-uri pentru angajati la jumatatea anului 2015, devenind rapid unul dintre cei mai mari clienti ai Apple. In primul an, IBM a cumparat circa 30.000 de Mac-uri, angajatii incepand insa, rapid, sa inlocuiasca computerele cu Windows si, in prezent, au atins aproape 100.000 de Mac-uri.

Initial, oficialii IBM considerau ca Mac-urile sunt mai scumpe, la o configuratie similara cu laptop-urile cu Windows, insa, in ultimul an, IBM a realizat ca, de fapt, face economii enorme.

Pe o perioada de patru ani, VP of workplace as a service Fletcher Previn subliniaza ca IBM va economisi 543 de milioane de dolari datorita inlocuirii a 100.000 de laptop-uri cu Windows, cu Mac-uri, scrie Macrumors.com.

IBM a descoperit ca laptop-urile cu Windows intampina de doua ori mai multe probleme care necesita interventia tehnicului decat Mac-urile, si, per total, compania economiseste intre 273$ si 543$/mac. “Si asta comparand cel mai bun pret pe care l-am primit de la Microsoft”, puncteaza Previn.

Practic, desi pretul initial per unitate este mai ridicat cu pana la cateva sute de dolari, in timp, corporatiile pot economisi sume enorme datorita fiabilitatii marite a Mac-urilor.

Citeste si:
IBM și Bank of America aduc în Europa cloud banking-ul
IBM și Bank of America aduc...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri