Alegerea lui Donald Trump in SUA s-a reflectat intr-o scadere subita a peso-ului Mexican, efectele simtindu-se insa si in alte valute de schimb. Avand operatiuni solide in America de Sud, unul dintre primele lucruri pe care le-a facut fondatorul brandului Stefanini cum s-au aflat rezultatele alegerilor a fost sa sune CEO-ul operatiunilor din Mexic, spune el, intr-un interviu in extenso, in exclusivitate, cu wall-street.ro.

“Trebuie sa ne facem temele, sa ne crestem eficienta si sa compensam orice scadere economica ar putea urma”, spune Marco Stefanini, care a fondat brandul Stefanini in 1987, extinzandu-se puternic, la nivel mondial, in plina recesiune.

“In timpul unor perioade de criza trebuie sa fii calm, dar nu sa te relaxezi! Si nu trebuie sa uiti – in orice situatie, exista oportunitati. Daca”, spune Marco zambind, “Donald Trump chiar va proteja si izola SUA asa cum a promis, putem, de exemplu, sa ne crestem operatiunile in State”, puncteaza el.

Pe de alta parte, Stefanini se grabeste sa sublinieze ca, cel mai probabil, previziunile economice sumbre sunt mai pesimiste decat realitatea. “Chiar si asa, insa, nu trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla, sau sa ne relaxam. Trebuie sa ne crestem performantele, sa crestem calitatea serviciilor. Daca clientii vor vedea ca dam un randament mai bun, le va fi mai greu sa inchida contractele cu noi. Trebuie sa ne adaptam, deci”, subliniaza managerul, cu zeci de ani de experienta in antreprenoriat si IT.

Primul lucru care trebuie facut atunci cand s-ar putea prefigura o perioada de criza? Managerii de operatiuni din diferite tari trebuie sa trimita un mail catre toti angajatii.

Ce ar trebui sa contina acesta, cum vede Marco Stefanini evolutia pietei mondiale de IT si de cloud, care sunt urmatoarele tendinte, dar si ce sfaturi ofera antreprenorilor, citeste intr-un interviu exclusiv pe WALL-STREET PRO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri