In urma notei de informare privind achizitiile de produse software realizate la nivelul ministerelor Guvernului Romaniei si unitatilor aflate in subordinea/coordonarea sa, in urma careia s-a remarcat o gaura de miliarde de lei si software nefolosit sau nefunctional, Siveco Romania iese la rampa: nu ne aflam in nicio situatie de neconformitate.

Siveco “saluta initiativele Guvernului Romaniei pentru diminuarea birocratiei si pentru promovarea transparentei si a bunelor practici IT din domeniul public”.

“Apreciem ca fiind foarte realiste concluziile explicit formulate in materialul recent dat publicitatii care afirma ca: gradul de informatizare al administratiei publice din Romania si al companiilor cu capital de stat este inca foarte redus” si ca la nivelul ministerelor nu exista o strategie de informatizare, pe baza careia sa fie realizate achizitiile”.

  • Sinteza notei de informare a CCPM releva faptul ca Siveco Romania nu se afla in nici una dintre situatiile de neconformitate referitoare la
  • Produse/licente software achitate, instalate, dar neutilizate;
  • Produse/licente software achitate, neimplementate/neutilizate;
  • Produse/licente software achitate, dar incompatibile cu sistemele de operare existente, sustine compania, al carei fost CEO, Irina Socol, se afla, in prezent, la inchisoare.

    Toate solutiile implementate de catre echipa Siveco sunt functionale, continua compania.

“In sinteza raportului CCPM, Siveco Romania este mentionata intr-o singura situatie cu dificultati in exploatarea softului – cea de la Inspectoratul de Stat in Constructii. In acest proiect cota noastra de participare este de 3.8%. Componenta livrata de noi a fost receptionata cu bine” , explica reprezentantii companiei.

“Cota de piata de 12% a Siveco, relevata de materialul CCPM, nu denota o situatie de concentrare a pietei, fiind sub cotele de piata detinute de liderii ICT in diverse institutii publice”, mai explica compania.

“In ultimul an (dar nu numai), specialistii nostri, experti cu o carte de vizita competitiva la nivel international, au fost sistematic solicitati sa dea o mana de ajutor in situatii critice pentru proiecte strategice. Proiectele publice de dimensiune nationala pot fi considerate de “misiune critica” deoarece au importante consecinte sociale si economice. Am fost intotdeauna constienti de aceasta uriasa responsabilitate si de aceea am raspuns intotdeauna prompt, in limita competentelor si a resurselor, tuturor solicitarilor din proiectele de acest fel”.

Siveco Romania este recunoscuta ca fiind una dintre companiile care a furnizat software pentru statul roman, de-a lungul a mai multi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri