In intervalul octombrie-decembrie, Orange Romania a realizat o cifra de afaceri in valoare de 259,7 milioane de euro, in crestere cu 3,8% fata de perioada similara a anului trecut, acesta fiind al saptelea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor. Cifra de afaceri totala pe 2016 este de 986,8 milioane de euro. La 31 decembrie 2016, Orange Romania oferea servicii mobile si fixe pentru 10.388.000 clienti, numarul de abonati depasind pentru prima data pragul de 5 milioane din totalul de clienti.

Anul 2016 reprezinta intrarea Orange pe piata serviciilor fixe

In 2016, Orange a devenit si furnizor de servicii fixe in zona urbana, completand portofoliul existent de servicii de voce si internet mobil, televiziune prin satelit si internet fix prin tehnologia 4G cu servicii fixe de internet de mare viteza prin fibra si televiziune prin cablu. Serviciile de televiziune prin satelit si cablu, Orange Home TV, au inregistrat in total 333.000 de abonati, cu o crestere de 20,9% in Q4 2016 comparativ cu perioada similara a anului anterior. Numarul de descarcari si actualizari ale Orange TV Go, aplicatia care ofera acces la o gama variata de continut, direct pe telefon sau pe tableta, a depasit pragul de 2 milioane la final de decembrie, in crestere cu 31% fata de anul anterior. Numarul mediu lunar de utilizatori activi ai serviciului Orange TV Go aproape s-a dublat in Q4 2016 fata de Q4 2015, urmand trendul ascendent de utilizare a serviciilor video pe dispozitivele mobile, prin intermediul carora utilizatorii se pot bucura de continutul preferat oriunde.

Reteaua 4G din Romania a fost consolidata in 2016

In ultimul an, Orange a continuat investitiile in retea prin extinderea acoperirii 4G pe principalele drumuri nationale si pe autostrazile care leaga capitala de litoral si de partea de vest a tarii, ajungand la un total de peste 6.700 de localitati cu acoperire 4G. 2016 a marcat si primul proces de extindere a retelei 4G pe baza votului clientilor, prin aplicatia 4G Fun Kit. Orange acopera 97% din populatia urbana si 80% din populatia totala a tarii.

Performanta retelei mobile a fost, de altfel, confirmata atat de clienti, cat si prin certificarea LCC International. Atentia constanta acordata performantei retelei 4G raspunde nevoii in crestere de conectivitate, reflectata si in numarul de clienti 4G care, la 31 decembrie, ajungea la peste 2,2 milioane (numar dublu fata de finalul anului 2015). De asemenea, ca urmare a extinderii retelei si a dezvoltarii portofoliului si ofertei de telefoane smart, traficul de internet mobil s-a dublat in 2016 vs 2015, iar traficul 4G a crescut de patru ori. Mai mult, aceasta tendinta este sustinuta si de vanzarile de dispozitive conectate la smartphone destinate persoanelor fizice, vanzari care s-au triplat in 2016 vs 2015 (ceasuri smart/bratari fitness, VR, camere 360, drone, roboti, boxe bluetooth, senzori, proiectoare).

Pe masura ce accesul la internet transforma viata de zi cu zi a oamenilor, se dezvolta noi oportunitati, un astfel de exemplu fiind orasul digitalizat. La finalul lunii noiembrie, Orange a demarat un proiect pilot de Smart City in Romania, in colaborare cu start-up-uri partenere si Primaria Municipiului Alba Iulia. Conceptul include 14 solutii, cu ajutorul carora isi propune sa aduca un impact pozitiv la nivelul comunitatii, prin managementul resurselor urbane, al infrastructurii de telecomunicatii, al retelei de transport si prin oferirea de solutii turistice, de educatie si e-democracy.

O noua experinta pentru clienti in domeniul serviciilor financiare

Serviciul Orange Money a fost primit cu interes de catre clienti, ajungand la 16 mii de abonati in doar cateva saptamani de la lansare, in noiembrie 2016. Pe langa procesul simplu de activare si utilizare a aplicatiei, clientii au fost atrasi de beneficiile aduse de acest nou serviciu: Utilizatorii isi pot plati facturile de utilitati fara a fi nevoie de factura fizica, pot reincarca optiuni PrePay, pot primi si transfera bani instantaneu si in conditii de siguranta, prin intermediul telefonului mobil, la fel de simplu ca trimiterea unui SMS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri