Terenul pentru iesirea smartphone-ului din peisaj este pregatit de catre jucatori precum Elon Musk, Microsoft, Facebook, Amazon si un numar de startup-uri in continua crestere.Iesirea acestuia din scena se asteapta sa aiba loc in jurul anilor 2030, scrie BusinessInsider.com.

Oamenii vad smartphone-urile ca niste produse revolutionare, mici indeajuns pentru a le transporta cu tine oriunde te-ai deplasa, capabile sa te ajute la indeplinirea tuturor task-urilor tale zilnice si echipate cu un mix de senzori pentru camera si GPS, care fac posibile functionarea aplicatiilor precum Uber sau Snapchat. Insa, privind smartphone-ul din alta perspectiva, acesta a contractat componentele unui PC si a creat o interactiune bazata pe touch screen.

Samsung Galaxy S8, lansat anul acesta, este un model impresionant cu un ecran fara margini si un procesor destul de puternic, dar este mai mult o rafinare a modelului anterior decat o revolutie. Insa, Galaxy S8 functioneaza cu Bixby, un nou asistent virtual despre care Samsung promite ca te va lasa intr-o zi sa controlezi fiecare caracteristica si aplicatie prin intermediul vocii. De asemenea, Apple anunta ca va avea cateva upgrade-uri importante la nivelul asistentului virtual Siri, impreuna cu cateva caracterestici care sa aduca realitatea augmentata in prim plan.

Aceste inovatii se vor materializa intr-un produs final. Microsoft Facebook, Google lucreaza deja la crearea dispozitivelor autonome de realitate augmentata care sa proiecteze imagini 3D direct in campul tau vizual. Un reprezentant Microsoft a declarat recent orice dispozitiv care are un ecran va fi inlocuit datorita evolutiei realitatii augmentate.

Sursa foto: KP Photograph / Shutterstock.com