Compania care ar rezulta in urma achizitiei ar urma sa valoreze peste o mie de miliarde de dolari, avand oportunitati practic nelimitate in zona de entertainment si de tehnologie.

Desi acest pret ar putea face majoritatea gigantilor din lume sa dea inapoi, nu este si cazul Apple, companie care are, in mod traditional, foarte mult cash.

“Investitorii au sperante reale privind achizitia Disney de catre Apple”, raporteaza analistii Steven Cahall si Leo Kulp, intr-o recenta nota catre RBC Capital Markets. “Continutul este focusul principal pentru Apple, iar marimea unei companii nu reprezinta o problema. Disney ofera o pleiada de asset-uri, de la hardware pana la continut, o astfel de achizitie nediluand sub nicio forma brandul Apple”, noteaza analistii.

Citeste si:

Unirea celor doua branduri ar avea efecte majore asupra Hollywood-ului, multiple brand-uri urmand a fi afectate; in nota catre RBC, este citat de multiple ori Netflix.
De cand Tim Cook a preluat Apple, compania americana a trecut prin multiple tranzactii, inclusiv Beat Electronics. Anul trecut Tim Cook a subliniat ca “Apple este deschisa catre achizitii”.

Disney este in ultimul an “pe val”, dupa ce a achizitionat Marvel si Lucas Entertainment. Actiunile ambelor companii au crescut ca urmare a zvonurilor privind potentiala tranzactie.