UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite si birouri in sase tari, specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (i.e. Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.

UiPath a primit la inceputul anului 2017 recunoasterea oficiala de lider global al industriei RPA si obtine acum o investitie de 30 de milioane de dolari care va ajuta compania sa continue dezvoltarea in baza cresterii de 600% pe care a inregistrat-o in 2016. Cea mai mare investitie de pana acum intr-o companie romaneasca a fost in Avangate, de circa 6,5 milioane de dolari, spune Vlad Ionescu, online marketing manager la UIPath.

“Finantarea reprezinta o performanta unica in mediul start-up romanesc si vine de la Accel Partners, fond de investitii de prim rang, aceiasi care au facut primele investitii in companii mamut precum Facebook, Dropbox si Spotify. Alaturi de Accel, mai participa la finantare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures si Seedcamp”.

UiPath se va folosi de acest fond de sprijin pentru a angaja cei mai buni ingineri software si oameni de business, propunandu-si sa dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman in tehnologia produsului sau “enterprise”. Targetul pe anul acesta este de 25 de milioane de dolari, venituri.