Atunci a putut sa vada ce facea bine in Ubisoft si ce faceau alte companii mai bine decat ei. „Tot atunci a aparut prima idee ca poate la un moment dat voi putea infiinta o firma care sa ofere servicii mai bune decat cele mai bune de pe piata”.

Fast forward si, in 2014, acelasi Marius pornea Whyttest care in 2016 reusea sa ajunga la 800.000 de euro cifra de afaceri, in urma unei investitii care a ajuns, dupa trei ani, la aproximativ 100.000 de euro. Compania este formata din peste 60 de specialisti in Quality Assurance (QA), in portofoliul acesteia numarandu-se astazi atat companii internationale, cat si locale. Recent, Whyttest a primit in actionariat pe Alexis Bonte, investitor in serie.

„Oportunitatea a aparut in 2014 cand un fost coleg mi-a cerut sfatul pentru externalizarea serviciilor de testare. Mi-a spus ca in 2 luni ar avea un proiect si cauta o firma de incredere. L-am intrebat daca ar fi dispus sa lucreze cu o firma nou infiintata de mine unde sa incerc sa atrag cativa veterani din industrie. Cum raspunsul a fost pozitiv, m-am pus pe treaba si am inceput sa sun oameni cu care lucrasem sau despre care auzisem ca au aceleasi valori morale. In 2 luni de la prima discutie aveam deja 4 oameni foarte buni, iar 3 dintre ei fac parte din Core Team-ul actual”, povesteste Marius Potirniche.